30 november 2012

Den sista november

Det har snöat idag! Men ändå mycket mindre än vad det har snöat på många ställen. Vi har bara varit hemma hela dagen. Imorgon ska jag skotta lite. Och sopa fram bilen. Är glad att jag inte behövt åka någonstans idag. Imorgon blir det första december och jultiden inleds med gott samvete. Snön kunde inte ha kommit passligare!

Max fick sin legojulkalender efter maten idag. Han råkade i misstag öppna den från sidan (Jag försökte fota samtidigt så märkte inte..) så alla luckorna ramlade ut.. Men vi tejpade fast den och han var väldigt ivrig då han gick och lade sig inför morgondagen. Så har han ju Buu-klubbens kalender också. Mysigt med jultid nu då han börjar förstå och veta mera.

IMG_4538

Theo skulle ju gärna få förstå att det inte är okej att han nu två dagar i rad har sovit bara ca 45 minuter på dagen.. Jag hoppas det är någon “fas” som snart går över.. Vi har varit så bortskämda med att han sover 3-4 timmar på dagen. Det är då jag hinner sy och fixa grejer som är svårt att göra då han är vaken. Det mesta går nog att göra, men den mesta tiden går till att plocka ner honom från bord, sopa upp då han varit i blomkrukor han inte borde komma åt, säga nej nej (han har också börjat säga så..) och tjata på honom och Max att dom inte ska bråka. Och så har det gnällts, som det har gnällts.. och hängts i byxor..

IMG_4521

Hoppas morgondagen blir lite lugnare på alla sätt.

IMG_4467

Är glad att vi redan fått upp lite pynt och stjärnor här och var. Hade inte orkat just nu med det.. Om man vill ha något i prydnadsväg här hemma och också ha det kvar – helt, så är det bäst att sätta in det mellan fönstren..

Trevlig lillajul!

Kram, Lotta

Muggar i klase

Dom här plåtmuggarna har hängt med en tid, och har för det mesta stått någonstans och samlat damm och varit i vägen. Knöt upp dom i ett snöre och hängde upp dom i köksfönstret. Nog lär dom ju samla damm här också, men dom är iallafall inte i vägen.

IMG_3859

Och lampan är ett containerfynd. Det absolut bästa. Den hängde i vardagsrummet förr, men vi kan inte ha någon lampa där i taket, då alla långa människor (inte jag alltså) bara går in i lampan hela tiden.

IMG_3861

Sitter och lyssnar på julmusik, men får ju vårkänslor av bilderna.. Men det har ju kommit snö nu, så nu ska julstöket börja på riktigt!

Vi ska se vad det blir av den här dagen. Theo hämnas lite på att jag varit borta, men jag hoppas han sover lite längre idag på dagen. Går nästan inte alls att sy just nu då han är vaken..

Och jo, Umeåinlägget är i tankarna.

Kram, Lotta

29 november 2012

Tidig läggning var det..

Och så blev det paus igen.. Hopplöst det här..

Igår kväll kom jag hem efter några fina dagar i Umeå med systrarna och nya lilla fina kusinen. Mer om det i ett annat inlägg.

Peter åkte på jobb i morse och mina utvilade nerver är inte så utvilade mera..

Rätt bra har det gått idag, men barnen brukar ju för det mesta ta igen lite då man varit borta.. Men Theo beslöt sig för att bara sova ca 45 minuter (så jag precis hann äta lunch) och inte mera. Inte fastän vi promenerade till bibban och butiken och tillbaka.

Så jag tänkte att jag skulle lägga barnen tidigt idag. Och tidigt är en förhoppning om att dom skulle sova före 19.30. Vanligtvis brukar dom somna mellan 20.30-21.00. Började bra med kvällsmål kl.19.00, men sen tig allt sån tid.. För Max.. Och så blev det evighetslång nattsaga (Pettson och Findus, annars bra men såå lång..)

Det blev spring upp och ner och utspillda vattenglas och nu ligger Theo och sjunger "kookakka" (pikku kakkonen sången..) och är hur pigg som helst.

Jag byggde ett tält över Max säng och hoppas att dom somnar snart för har så mycket att göra på syfronten.

Fast jag helst skulle sätta mig med en filt framför tv:n och dricka varm glögg.

Hoppas på en piggare dag imorgon. Är inte van att resa så här så det tar på krafterna lite..

Nu väntar jag på adventstiden och allt vad den innebär!


Ursäkta den dåliga bildkvaliteten, men hade i misstag blixten på på telefonen och tyckte bara minen var så bra.. Och Theos snuttetrasa som han går omkring och släpar på hela tiden..

14 november 2012

Nystart

Och plötsligt snubblade vi över en Canon EOS 1100D för ett bra pris, och hoppas på att Peters arbetskompis köper den gamla kameran. Annars dyker det säkert upp någon annan villig..

Inte var det här ju alls meningen, men jag hoppas på att detta köp ger mig inspiration att fotografera och blogga mera igen. Kravlöst.

Passade på att ta lite bilder i köket. Bara för att.

IMG_3864IMG_3866IMG_3870IMG_3867

Nu hoppas jag att det här är början på något nytt!

Kram, Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...