19 augusti 2012

Kräftfest

Igår vad det dags för årets kräftfest. Egentligen var det en försenad grillfest som inte blev av. Men eftersom det nu redan är mitten av augusti, så blev det kräftor på menyn. Vi satt första gången på vår nedre terrass och åt, och där rymdes vi riktigt bra! Sju vuxna och fem barn!IMG_3036IMG_3037IMG_3038IMG_3039IMG_3045IMG_3048IMG_3107IMG_3133

Det var en lyckad rolig och vacker dag! Finns många flera bilder som jag vill lämna utanför bloggen, men dom finns som minne av en trevlig kväll. Tack till er som deltog!

Kram, Lotta

16 augusti 2012

Ännu blommar det

Skolorna har börjat och sommaren kom. Nästan iallafall. Ni vet den där “höstångesten” som folk pratar om? Jag har inte haft något problem med den egentligen. Tycker att det är rätt skönt då det blir höst och lite svalare. Luften friskare och färgerna grannare. Mindre krav på vad man “ska” göra ute..

Men våra sommarblommor (dom några vi haft) hade sjungit sista versen och man blev inte speciellt pigg av dom.. Och eftersom vi ändå är hemma hela dagarna så är det ju trevligt om det ser lite trevligt ut.. Max föreslog redan för en par dagar sen att vi skulle åka “till det där växthuset” och köpa lite nya blommor. Vi var där en gång, då dom just hade stängt.. Men nu hade dom öppet och det blev lite blomster. Bl.a en hortensia och en sån där “lankaköynnös”.. (Ursäkta vet inte vad det heter på svenska..)

IMG_3021

Men då vi kom till växthuset, där fanns inga bilar, inga andra människor, och då vi skulle gå till  växthusdelen (som Max tycker är roligast) så berätta försäljaren att dom stängt för i år. Då kom en liten “höstångestkänsla” faktiskt..

IMG_3024

Men hösten innebär ju också lite rutiner. Även om vi inte har så mycket annat än Max klubb och kanske något familjecafé emellanåt. Och klubben började igår. Där var en ny pojke och vi märkte då vi gick ditt att dom också kom gående från samma håll som vi. Så då vi hämtade Max passade jag på att fråga var dom bor. Och det visade sig att dom bor på samma gata som vi! (den är ganska lång och går i lite kringelkrokar, men ändå) Så vi bestämde att vi ska träffas något tag. Pojken har också en lillebror som är två år (pojken själv är fem) och mamman verkade jättetrevlig, och hon är också hemma just nu. Så jag hoppas att det kan bli något! Alltid trevligt med nya bekantskaper, speciellt då dom flesta vi umgåtts med börjat jobba nu..

IMG_3027

Korgen kan bra flytta ut på dagarna. Här står den på en gammal stol som jag “nappat” från J.. Det var nog meningen att den skulle in, men här blev den.. Vattentunnan är en sån där från Ikea som vi tätat lite och borrat hål i och fäst en slang i hålet. Slangen går sen ner under terrassen och är nergrävd på gården. Så vattnet åker bort i skogen. Ordentliga system.. Tills nu här har stått en plasthink..

Idag kommer Peter hem och har semester tre veckor igen! Väntar på att få vila lite, sova lite, sy lite. Eller mycket.. Alltid något att göra!

(Sen hoppas jag också att vi kunde komma igång med  växthuset..) Men idag ska jag börja med att gå på Konstens natt i Åbo med gudmor M!

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

12 augusti 2012

Klätterapan

Egentligen hade jag tänkt klaga lite över hur trött jag är på den här flunssan och allt vad den innebär.. Innesittande och ungar som klättar på väggarna. Eller iallafall på möbler och river ner allt och söndrar saker. (Ajo, jag skulle ju inte skriva om det..) Istället ska jag visa vår klätterapa. Han är verkligen igång nu..

IMG_2989IMG_2990IMG_2991IMG_2992IMG_2993IMG_2995IMG_2996

Här var det STOPP!

Och så är det ganska skönt att ingen ska börja skolan imorgon i det här hushållet.. Nog för att jag tycker om skolstartskänslan med ny kalender, kanske ny väska och kläder och doften av höst. Om tre år är vi där, och fort kommer det att gå. Säkert väldigt fort..

Men lycka till alla som på något sätt berörs av skolstart!

Kram, Lotta

10 augusti 2012

Det är visst fredag..

.. sånt glömmer man då man sitter hemma och snorar.. Har ändå hittills varit en helt bra dag idag, fast vi lite börjar klättra på väggarna.. Eller Max iallafall. Jag har fastnat i en fånig serie på Viaplay. (Pretty little liars-perfekt flunssaunderhållning) Typiskt, nu har jag börjat se på film och serier där då jag redan lämnat in min slutrapport..) Men Max skulle gärna ha velat cykla till posten och laga makaronilåda. Men mina krafter är ännu lite obefintliga så det blev att ta bilen istället och så blev det spenatplättar..

Under Peters första semester fick vi kanske inte ett växthus byggt, men vi fick mycket annat halvfärdigt gjort. Vi har t.ex. haft en elektriker här en par gånger. Han har bl.a flyttat eluttaget i köket. Det gick ju inte att ha ovanför vedspisen.. Väntar riktigt på att få elda i den.. Fast det inte varit någon varm sommar, så har behovet att elda ändå inte funnits.. Nu i veckan fick vi också äntligen en lampa i garderoben. Hittills har vi klarat oss med skarvsladd och prydnadslampa.. Riktigt trevligt att se vad man tar på sig..

IMG_2926

Och klockan har äntligen kommit upp på väggen! (Klockan har jag gjort av locket till den vedeldade vattenbehållaren vi hade tidigare i bastun, siffrorna kommer från Lundagård och så har jag dekorerat kanten med washitejp från Presento. Urverket och visarna kommer också därifrån.) Lyktan hittade vi på loppis för en tid sen. Den gamla kakformen brukar jag ha värmeljus i, men nu står den främst där för att täcka in stället där det gamla eluttaget varit. Det ska nog också fixas..

IMG_2927

Det här fina keramikhjärtat köpte jag av min arbetskompis Aya på konstrundan.

IMG_2928

Och så har vi en klassiker här också. Tyckte det var för färglöst här på spisen så flyttade den hit. Tro det eller ej, men jag börjar faktiskt tröttna lite på alltför vitt..

Ha en skön helg!

Kram, Lotta

Nästa stadie

Då barnen börjar bli friska och tar igen all energi dom sparat under en par dagar – och man själv ännu har huvudet fullt med snor.. Då är man rätt trött.. Men jag öppnar sovrumsfönstret varje morgon och njuter av den svala friska luften. Då jag är flunssig får jag lust att göra allt möjligt. Hittar på en massa projekt och idéer som jag såklart inte orkar genomföra..

IMG_2902

Kanske dags att tömma?

IMG_2907

Dags att sortera tvätt? (den där bruna trasan till höger annars. Det är en sån där som drar åt sig extra färg då man tvättar. Efter bara en par tvättar såg den ut så här.. den var alltså vit från början.. Inte undra på att vit tvätt ofta blir ganska grådaskig.. Nu kör jag nog inte utan den här..)

IMG_2911

En del av projektet som inte blev av nu i sommar.. (Växthuset) Men jag har höga förväntningar på att vi ska bygga växthus i höst..

IMG_2949

Och Max vill ha smoothie med många sugrör.

IMG_2882

Och Theo springer mest omkring och är glad och river ner saker.

Men den här flunssan verkar ändå vara ganska mild. Det stadiet då man börjar tycka att det är dags att diska lite, plocka upp lite näsdukar, flytta sängkläderna från soffan till sängen och dra upp gardinerna har redan kommit. Och går man på Finrexin orkar man en del..

Fast vi ska nog ändå ta det rätt lugnt idag..

Trevlig helg!

Kram, Lotta

09 augusti 2012

Viaplay

Jag är ju Buzzador som ni kanske vet. Vilket innebär att jag får prova olika produkter och ibland dela ut prov. Nu fick jag inbjudan till att prova Viaplay. (texten nedan kommer från Buzzadors hemsida)

Viaplay är Skandinaviens ledande online-tjänst för TV-program, filmer och sportevent. Med Viaplay kan du följa dina favoriter när du vill och var du än är. Utöver Finland finns företaget även i Sverige, Norge, Danmark och Ryssland.

I början av juni lanserade Viaplay en egen app för iPad, iPhone och iPod Touch. Du ska ta del av Viaplays utbud under sommaren - precis när det passar dig som bäst!

Vad erbjuder Viaplay och Vad kostar Viaplay?

Viaplay är en så kallad SVOD-service (Subscription Video-On-Demand). Genom att betala en fast månadsavgift får du obegränsat se på dina favoriter.
Viaplay har kontrakt med olika filmstudior och rättighetsägare till olika sportevenemang. Detta skiljer Viaplay från andra aktörer som hyr ut filmer online då du kan titta på flera filmer och tv-program samtidigt. Samma inloggningsuppgifter fungerar lika bra i din smartphone, läsplatta eller Smart TV.

Tre paket för olika behov:

  • TV (3,95 €/mån) - Nya kunder får testa paketet gratis i en månad! Paketet inkluderar hundratals TV-program varav en del har finska undertexter, andra visas endast på sitt ursprungsspråk. Utbudet innehåller bland annat serier från Warner TV.
  • TV+Film (9,95 €/mån) - Nya kunder får testa paketet gratis i en månad! TV+Film-paketet inkluderar utbudet från TV-paketet samt cirka 1500 filmer, allt från klassiker till nyheter.
  • TV+Film+Sport (16,95 €/mån) - TV+Film+Sportpaketet inkluderar allt ovan, men även tillgång till alla NHL-matcher och NHL GameCenter. På GCL kan man kolla på 4 olika matcher samtidigt samt se dem också i efterhand.

På Viaplay går det även bra att hyra filmer som inte är en del av några paket. Under 24 timmars tid går det bra att titta på filmer om och om igen. Hyrfilmerna betalas direkt med kreditkort, priserna börjar från 0,90 €/ st.

Okej. Nu blev det ju nog så att jag inte har sett på så mycket.. försökte en par gånger men det bara laddade och kom inte igång.. Sen tycker jag att tidpunkten – sommaren - var mycket dålig. Och sen så får ALLA en månad gratis som ny kund.. Så två månader gratis är kanske inte så lockande som Buzzador. Sen är det ju så att jag inte tittar så mycket på tv heller annars. Har så mycket annat att göra.

Men skulle man tycka om att titta mycket på tv och film så är det säkert bra och ganska billigt. Inte de helt nyaste filmerna, men jag har iallafall många som jag aldrig sett.. Har inte ännu bestämt mig om jag ska fortsätta eller inte efter att de två månaderna tagit slut.. Får se..

08 augusti 2012

Det var en gång..

ett 1-års kalas. I mitt huvud hade jag målat upp en bild där vi och våra närmaste skulle fira Theo utomhus. För sannolikheten att det skulle vara vackert väder var ganska stor. Gästerna skulle få sitta var dom ville och förse sig från ett bord med godsaker. Bordet skulle ha en prickig duk och jag skulle sy vimplar och göra vindsnurror och solen skulle värma oss och alla skulle vara glada.

IMG_2462

Men så råkade det ju vara en regnig dag som så många andra den här sommaren.. så vi fick snällt sitta inne! Lite trångt blev det ju, men det blev bra ändå.

IMG_2464

Vi bjöd på jordgubbstårta, cupcakes, kolasnitter och foccaccia.

IMG_2467

Blev alldeles för mycket kolhydrater.. men gott var det!

IMG_2483

Theo fick fina presenter! Många böcker, kärl, klossar, lite kläder och en badrock.

IMG_2489

Theo fick nöja sig med lite grädde, jordgubbe och majskrokar.. Ser ingen orsak att stoppa tårta i en 1-åring..

IMG_2492

Stora lilla pojken!

Imorgon är Peters första semester slut.. och vi har alla (förutom han – tillsvidare) gått och blivit lite småflunssiga.. Väldigt typiskt. Men vi tar det lugnt här hemma bara. Jag syr såklart då jag får tid och har ork. Finns mycket att göra med inspiration M. Har fått en del städat men ännu finns det kvar. Planerar lite småfix här hemma och nästa vecka börjar Max faktiskt klubben igen. Lite vardag. Sen kommer Peter hem och har tre veckor semester till. Kanske det blir växthus då.. Det har nämligen inte ännu blivit av..

Och då hösten kommer så får jag lust att skaffa en massa grejer.. vill ha en H2O mopp (!!), ett nytt objektiv, några böcker (har lååååååååång lista på adlibris. Bara att vänta på julen alltså..

Ha det bra!

Kram, Lotta

04 augusti 2012

Stockholm

Här har det verkligen varit semester! Nu hoppas jag att blogginspirationen ska komma tillbaka så småningom. Här kommer lite bilder från vår Stockholmsresa. Några andra inlägg ligger och väntar..

IMG_2639IMG_2646IMG_2656IMG_2658IMG_2673IMG_2713IMG_2757IMG_2763IMG_2765IMG_2767IMG_2781IMG_2793IMG_2794IMG_2803IMG_2812

Det var en riktigt trevlig resa trots några missöden (ösregn-taxilurade-nackspärr och hemresan bokad till fel dag. Men det mesta ordnade sig..) Nu har Peter ännu semester nästan en vecka och vi ska försöka komma igång med växthuset.. men först måste lekstugstaket lagas och vattentunnan fixas.. Jag skaffade iallafall tomat och gurkfrön färdigt på rea idag. Så man har något att odla sen..

Så hoppas jag också att jag ska få lite städinspiration.. Alltid då hösten börjar smyga sig på så vill jag organisera och ordna. Vi tog en sväng till Ikea idag och köpte nya lådor till barnens rum. Har haft korgar tidigare och dom har råkat ganska illa ut.. Nu är det stadiga lådor med dragkedjor. Inbillar mig att det kanske blir lite mindre dammigt också.. Finns mycket att ordna ännu..

Sådär. Nu har jag bloggat lite. Ha det bra!

Kram, Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...