30 juni 2012

Ändringar

Tänkte att jag kanske skulle ändra lite här på bloggen. Blev två spalter igen istället för tre. Detta främst för att kunna lägga in större bilder. Så plockade jag bort lite grejer som nu säkert inte intresserar någon mera.. Tycker själv det blev lite redigare.

IMG_2160IMG_2161

 

T-skjortan köpte jag för övrigt på Lindex. På barnavdelningen.. Bilderna tog Max på mig då jag försökte reda ut mitt hår. Som är längre än på många år..

Ha en skön lördag!

Kram, Lotta

29 juni 2012

Medeltidsmarknad

Så var det då igen dags för medeltidsmarknaden. I år lite svalare (riktigt behagligt väder faktiskt) och lite lättare (-ca 25 kg från för ett år sen..) och tillsammans med två barn och inte tre vuxna som ifjol. Inte var vi ju alls på väg egentligen, men så råkade jag nämna för Max att det är marknad i Åbo. Han trodde ju först att det var en sån marknad där man skulle åka karusell, men blev inte så besviken då det inte var det. Han fick åka korg istället.

medeltid5medeltid3medeltid6medeltid1medeltid4

Idag har för övrigt (hittills..) varit en sån där dag som gör att man verkligen trivs med livet! Snälla barn (gnälliga fanns det gott om på marknaden..) lite smått pyssel, vackert väder och en utfärd. Och så har jag gjort sånt som pappa brukar göra och Max har varit imponerad. Satt tillbaka kedjan på hans cykel och grillat korv..

Nu ska jag försöka få ungarna i säng så har jag ännu kvällen framför mig.Trevlig fredag och semester för er som börjat den idag!

Kram, Lotta

Inramat

Snart kommer dom här typerna hit! Som vi har väntat! Livet blir alltid lite roligare då Maria och Simon är med i bilden. Och tänk – snart är dom tre! Ännu roligare!

För ett år sen var dom här. Det var varmt. Jag var stor som ett hus. Och vi väntade på Theo..

IMG_0249IMG_0231

Har dekorerat ramen med washitejp. Och bilden tog jag för ca 1,5 år sen. En del av en julklapp.

Igår hade jag mina GAMLA klasskamrater (måste bara S!) här och vi hade en riktigt trevlig eftermiddag/kväll! Dom flesta av oss ses ju rätt ofta och vi är numera goda vänner, men då vi är tillsammans, då är vi gamla klasskamrater. Eller syssar.. Och alltid känns det som att  vi träffats igår. Även om mycket ändrats sen vi studerade tillsammans..

Nu försöker jag samla ihop mig för att få något gjort idag. Finns en del att göra, men samtidigt så har vi all tid i världen. Borde kanske skriva en lista..

Ha en bra dag!


Kram, Lotta

28 juni 2012

Lite festligt

Om det är något vi är bra på så är det att göra det lite festligt i vardagen. Igår blev det lite tapas då barnen somnat och ett väldigt gott vin till. Bordet har fått en ny plats och hyllan väntar ännu på att bli “inredd”.

IMG_2139IMG_2140IMG_2141IMG_2150IMG_2155IMG_2157

I morse åkte Peter på jobb igen. Max blev ledsnare än  vanligt och grät en skvätt.. Sen fick han spela Angry Birds på min telefon så blev det lite bättre..

Idag ska mina gamla klasskompisar komma hit och vi ska äta tortillas. Ska fälla ut båda klaffarna på bordet, dra ut det och släpa hit köksstolarna. Har aldrig testat att äta här så många (fem personer) så får se hur trångt det blir. Men roligt ska det bli iallafall!

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

26 juni 2012

Beslutet

Nu har jag bestämt mig. Det här blir min vardag ett år framåt.

IMG_1974IMG_1944IMG_1961IMG_1935

Och jag är så nöjd över mitt beslut. Det här blir bra.

Midsommar del 2

Eftersom förra midsommarinlägget enbart visade mig, så kommer här nu lite flera bilder från midsommaren. Det är mycket bilder nu..

IMG_2056

Grannens tupp och hönor. Barndomskänsla att höra tuppen gala igen efter en lång paus.

IMG_2057

Lupiner

IMG_2061

Café i lekstugan

IMG_2069

Max borstade och fixade allas hår med en gammal Hello Kitty kam och spegel

IMG_2073

Theo åt makaronilåda iklädd spöket Laban “regnrock”

IMG_2068

Grillat och gott!

IMG_2094

Det blev skymning och solcellslamporna tändes

IMG_2091

Jag försökte gömma mig för myggorna

IMG_2096

Trots ganska effektiva myggljus

IMG_2099

Festen närmade sig sitt slut..

IMG_2102

Och vi tog ännu ett parti “A ticket to ride” på “paddan”

Nu är midsommaren firad. Nu väntar vi bara på sommaren..

Kram, Lotta

24 juni 2012

Midsommar del 1

Hemma igen efter midsommaren.

IMG_2055

Ett strålande väder på midsommarafton

IMG_2054

En fin dag och kväll på landet med mamma och pappa

IMG_2050

Lugnt och skönt – inga krav och måsten

IMG_2052

En regnig midsommardag

IMG_2046

En biltur till en gudmor

IMG_2028

En nästan tom tank

IMG_2012

En skön bastu

Så här långt allting bra.. sen fick Peter magsjukan som Max hade två dagar innan..

21 juni 2012

Gråt inte över spilld mjölk

Vi Buzzar igen! (klicka på länken för att läsa mera) Den här gången om Piltti mjölkdryck. Den är rekommenderad från ett år, men vi har tjuvstartat lite.. Theo blir ju ett år om en par veckor.. Max smakade också. Han gillade inte. “Theo får nog den här” sa han. Theo gillade den inte kall, men varm går den bra. Har inte hittat någonstans att man inte skulle få värma den. Vi har några burkar att dela ut till intresserade. Småfolk alltså.

spilld mjölk

Sugröret har Theo inte riktigt förstått sig på, därför har vi hällt drycken i flaska. Tycker ändå att det kunde vara lite mindre burkar eftersom det kanske är meningen att dricka den då man är någonstans och då går sällan 2 dl åt.. Men annars helt ok. Vaniljsmaken förstår jag inte trots allt…

Beige

Jag har en del såna där halvfärdiga projekt som ofta inte sist och slutligen tar länge att göra färdiga. De här projekten var sådana. Dom blev klara en morgon då Theo beslutat sig för att vakna klockan sex och inte somna om..

Först ut är hiss/rull gardinerna av beige linnetyg i vardagsrummet. Dom var nog  färdiga i sig, men hade inga ordentliga band. Jag hade knutit lite spets runt.. Helt fint det också, men spetsarna var alla olika.. Vi hade en gång ett beige lakan som vi använt så mycket att det blivit hål i det.. Det rev jag till trasor och knöt runt gardinerna. Har helt medvetet valt att inte ha fastsydda band så att man lätt kan byta. Och inte är det här några ordentliga band heller. Men tycker det är lite fint då det är lite slarvigt..

IMG_1870

 

Det blev en del slarvor kvar, och dom virade jag runt en lampskärm. Den här hade en vit lampkjol med spets tidigare. Nu verkar det ju som att jag tröttnat på spets, och det har jag ju egentligen inte alls.. Och det är ju tur att man kan byta.

 

IMG_1869

 

Det är ju tur att det inte syns på fönstren hur smutsiga dom är.. för ca ett år sen stod jag och mamma och tvättade dom, i hopp om att Theo skulle får för sig att komma och hjälpa till.. Men han väntade ännu några dagar.

IMG_1868

 

Idag kommer Peter hem igen efter en tung arbetsvecka. Folk åker mycket båt och äter mycket just nu.. På tal om att äta, så  bestämde jag mig på måndagen att köra lite LCHF efter en paus. Ja, inte har jag nu aldrig varit speciellt strikt, men nu på senare tid så har det helt enkelt blivit för mycket av det “goda”. Jag mår inte bra av sånt helt enkelt och blir så trött och matt. Nu har jag all energi i världen! Jag springer ju omkring som en tok och tvättar mattor, städar, sorterar, syr, lagar mat, tar hand om barnen såklart och nu bloggar jag dessutom! (Skulle jag sen ännu orka/ta mig tid att kommentera hos er andra så hade det väl varit ännu bättre..) Det ni! Jag önskar att jag för mitt eget bästa skulle kunna hålla det så här nu. För så här mår jag som bäst! Slut tjatat om det (även om jag kunde tjata om det hur länge som helst..)

Och trevlig midsommar också! Om jag inte hinner in här före det..

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

20 juni 2012

solvindar

Tycker faktiskt riktigt mycket om dom här solcellslamporna från Ikea. Riktigt mycket. Om det bara hade varit lite  varmare på kvällarna. Och man hade sällskap.. (så här tänker jag givetvis en ensam vecka)

IMG_1793IMG_1791IMG_1789IMG_1788IMG_1782IMG_1775

Jag har tagit ner månen och lyssnar på Lana Del Rey. Tar ett glas vin i min ensamhet och känner mig ganska lycklig och nöjd med livet.

Och så längtar jag efter det där växthuset (som ska byggas där bakom äppelträdet) och undrar i mitt stilla sinne om det kommer att bli någonting annat än en hög tegelstenar och en hög fönster.. Men jag vet ju hur vi är då vi kommer igång.. Då b r u k a r det gå ganska fort..

Kram, Lotta

Tvättdag

Idag har hittills varit en riktig tvättdag! Då Theo skulle sova sin första dagssömn, lassade jag några mattor på vagnen och traskade iväg till mattvätten. Max cyklade. Kallt och blött var det. Men nu har vi tre (finns många kvar ännu..) mattor på tork. Den blåvitrandiga var dessvärre för tjock i fållarna för att få igenom mangeln.. så får se om den någonsin torkar. Och mina händer svider. Men det är härligt att tvätta mattor. Sommarkänsla på högsta nivå. Och Theo sov snällt i vagnen hela tiden.

mattamaxmatta2mattvättmattatvätt

Så blev det lakantvätt och byte också. Får se vad man mera hittar på idag.. Ja, sy ska jag göra såklart. Går knappt en hemmadag då jag inte gör det mera.. Fick också mina tyger lite organiserade igår och imorse, så nu är det roligare igen. Bästa sättet att hänga med i vad jag håller på med är att följa inspiration M på facebook.

 

Idag då vi tog oss hem från mattvätten hade vi följande “diskussion”:

 

Max: Mamma jag VILL att vi ska gå till loppisen nu! (loppisen är numera en antikaffär här i byn som har jättedyra grejer, men där finns en rolig farbror som alltid brukar ge en “liikelahja” till Max och det brukar vara en liten bil..)

Jag: Nej, vi går inte dit nu. Min blus är våt och det är kallt. Dessutom ska vi snart äta lunch.

Max: Då blir det inget mera syende för dig idag!

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...