23 maj 2012

I det gröna

Ja, nu har vi verkligen haft härliga dagar! Sånt här väder kan det vara  hela sommaren tycker jag. Är inte alls så förtjust i såna där 30 grader varma dagar.. Det här är perfekt. Jag är ju född utan termostat vet ni..

IMG_1120IMG_1119

Max bjöd in Theo i lekstugan. Det är så roligt att se att dom mera och mera får ut något av varandra.

IMG_1115

Och Theo har fått såna där gulliga knubbiga bebisben.

IMG_1108IMG_1095

Och vi prövar på att låta Max hår växa lite i sommar.

IMG_1093

Och titta, jag fick komma med på bild också. Tog denna bild idag då jag behövde en bild till något som har med inspiration M att göra.. berättar snart..

Imorgon kommer Peter hem igen. En vecka har gått fort. På lördagen ska vi på bröllop och så får vi också träffa Maria och Simon! Härligt!

Nu är det nog dags att gå i säng… barnen väckte mig klockan sex i morse..

Kram, Lotta

19 maj 2012

Washitejp

För en tid sen visste väl knappt någon vad det var för något. Nu är det en trend för alla som gillar att pyssla och syssla. (Nästan iallafall) En tunn japansk dekorationstejp som fastnar på det mesta och går lätt att få bort. Och går att använda till mycket. Har beställt några rullar från Pack it-  Faster Alice och bl.a. dekorerat min hylla i syrummet. Hyllan ska egentligen målas vit, men nu då den varit så här en tid så tycker jag nästan om kombinationen vitt/trä/rött.  Får se.. Men jag borde kanske skruva fast den iallafall..

IMG_0908IMG_0907

Förvarar mina tejprullar i en glasburk. Man vill ju inte gömma dom, då dom är fina i sig.

IMG_0904

Och Theo började dagen ungefär där han slutade den igår..

Ha en skön lördag! Här skiner solen och vi ska på picknick!

Kram, Lotta

18 maj 2012

Upp och ner

Här är jag/vi mest hela dagarna. Och fort går dom. Och irriterad är jag. Vet inte varför, men är en sån period nu.. Ändå är jag så glad och belåten på nästan alla sätt. Men man kan väl inte vara på topp jämnt.

IMG_0898

Idag har Theo varit gnällig och sovit dåligt. Och så har han ramlat hela tiden. Fullt med blåmärken över allt.. Och då han inte lär sig av sina misstag.. Det här var hans bästa stund idag. Han kastade systematiskt tygbitar över kappsäckarna och hade så roligt så.

Vi har en helg framför oss med mycket trevligt umgänge och sysselsättning. Imorgon ska vi på picknick och på söndag har vi träff med dom kreativa damerna. Och snart har det mitt i allt blivit juni..

Ha en skön helg! (Om nu nån mera ens läser här…)

Kram, Lotta

13 maj 2012

Vår nya värmande familjemedlem

Nu står den där som om den aldrig gjort annat – vår nya familjemedlem!

IMG_0769

Muraren var skicklig och snabb

IMG_0784

Bara väntar på att få testa den och höra det mysiga sprakandet!

IMG_0792

Och steka plättar som mormor gjorde..

IMG_0793

Du ska ge oss så mycket värme och glädje!

IMG_0797

Nu är köket verkligen husets hjärta!

Och glad morsdag till alla mammor förresten.

Kram, Lotta

12 maj 2012

Det var en gång en murare..

..som nog inte hörde till dom surare, för han kom i morse och åkte hem för en stund sen och lämnade en vedspis efter sig! Imorgon kommer han igen och slammar den, så blir det så fint och vitt så! (Nu väntar man ju nästan på svala höstdagar..)

IMG_0712IMG_0717IMG_0721IMG_0722IMG_0725IMG_0726IMG_0729IMG_0738IMG_0759IMG_0762

Imorgon kommer muraren igen och slammar spisen och väggen så den blir vit och fin! Blir så fint! Den hör helt enkelt hemma här! Tack mamma och pappa för den för tidiga presenten som kommer att värma så skönt!

Kram, Lotta

11 maj 2012

Fredagsfin!

Fast så här fin är jag inte idag ändå.. Igår kväll började jag sy en klänning som jag ska ha på ett bröllop om två veckor. Är faktiskt riktigt nöjd med resultatet! Ännu ska jag sy en tyllunderkjol i svart så den blir riktigt fluffig! Rosen i midjan är egentligen ett hårband.. Till Max ska jag också sy ett par byxor och en väst i ett linnetyg som ser ut som jeanstyg. Vit skjorta till. Känns som att jag är ute i rätt god tid för en gångs skull. Vanligtvis brukar jag börja med sånt här alldeles för sent och sen blir det som det blir..

IMG_0705

I bakgrunden ser ni en av våra vardagsrumsväggar som vi valt att lämna så här. Här är också vår halvfärdiga tavelvägg.

Imorgon kommer äntligen muraren och börjar mura vår vedspis i köket. Jag tänker nog hålla mig mest i syrummet tror jag.. Har en del att göra!

Ha en skön helg!

Kram, Lotta

08 maj 2012

Prickigt och blått i köket

Nu, då vi ändå håller på att fixa och greja i köket, och jag ändå skulle åka och köpa tyg till en inspiration M beställning, så passade jag på att skaffa vaxduk till köksbordet. Det blev en turkos/blå en och det blev så fräscht! Jag stansande fast den under bordsskivan för annars hade den nog aldrig hållits på plats.. Nu kanske det är lite roligare att torka av bordet efter en måltid.

IMG_0652

Örterna på fönsterbrädet fick större krukor på söndagen och hoppas att dom växer till sig nu och att vi kan använda dom hela sommaren! Dom flyttar nog ut sen!

IMG_0648

Och så har vi blivit med vita stolsdynor. Det är ju jättepraktiskt i en barnfamilj. Men vi har ju  Vanish..

IMG_0625IMG_0622

En extra prick!

Snart ska vi packa ihop oss och åka till Åbo och gå på Folkhälsans familjecafé med Lotta och sen gå och luncha med en gudmor. Tror nog vi inte blir och hänger i stan hela dagen idag, för sen måste jag hem och fortsätta med mina beställningar. Det är en del nu att göra!

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

07 maj 2012

Trollskt

Då jag vaknade i morse var det en så fin dimma där ute. Det tog bara ca fem minuter efter att jag tagit bilderna så var den borta. Ibland gäller det att vara ute i tid. Det här är alltså utsikten från vårt vardagsrum och sovrum. Var tvungen att öppna det smutsiga fönstret först.. annars hade det blivit lite väl mycket dimma på bilderna..

IMG_0580IMG_0586

I natt var en sån där konstig natt då jag vaknade genomsvettig ett tag. Det var alltså helt som att jag skulle ha varit i duschen.. usch.. Är inte sjuk eller så, så lite konstigt… Men Theo har sovit hela natten och inte stört mig. Max tassar nu på varje natt, men ligger för det mesta ganska stilla och stör inte så mycket. Theo vaknar ibland på natten, och då får han en flaska mjölk. Kanske lite onödigt, men det är det lättaste sättet och det händer bara ibland. Sen brukar han dessutom sova någon timme längre. Vi sover faktiskt till åtta ibland också. (Och det borde jag säkert inte ha skrivit, vi vaknar antagligen före klockan sex imorgon nu..)

Måndag idag igen. Ska dra ihop ett veckoprogram som omväxling.

  • Måndag: Våravslutning för Max jumppa. Men det är någonstans långt borta mitt inne i skogen och Max jumppakompis kommer troligtvis inte.. Beror på vädret om vi far eller inte. Annars ska vi till loppisen och ordna, och så ska jag skaffa lite symaterial. Och sy. Och allt det där andra.
  • Tisdag: Planerar att åka på familjecafé. Länge sen. Kanske det blir lunch också.
  • Onsdag: Max har klubb
  • Torsdag: Peter kommer hem.
  • Fredag: Vi stökar väl på med köket och försöker få  ner det sista av tapetresterna där spisen ska komma.
  • Lördag: Muraren kommer och vi börjar med spisen.
  • Söndag: Muraren kommer och fortsätter med spisen

Sen dyker det väl upp en del oväntat program också!

Ha en bra vecka!
Kram, Lotta

06 maj 2012

Livet snurrar på

Kanske dags för en uppdatering.. Blir inte mycket tid över för bloggen. Tyvärr. Det är synd, men det går i perioder. Just nu är inte en bloggperiod. Däremot en syperiod. Jag syr. Och så syr jag lite till. Däremellan tar jag hand om barnen såklart. Och försöker hålla huset i ordning. Har ett loppisbord (suck, varför skulle jag nu ta ett sånt just nu..) och så renoverar vi ju också lite alltid emellanåt..

Så här kommer nu ett väldigt blandat inlägg. Bara för att.

                  IMG_0532

Vi var i butiken och Max sprang omkring med en snurra han hittade där. Jag tycke att det var onödigt att betala 3 euro för en sån. Så vi gick hem och gjorde en istället. Och den snurrar faktiskt riktigt bra! Fast jag slog i ett hål på fel ställe..

IMG_0530

T.o.m. bilen fick komma med på bild. Och tegelstenarna i bakgrunden som ska bli grunden till vårt växthus.

IMG_0374

Och så blev det 1:a maj och vi rev ner halva köket.. för nästa helg ska vi få en vedspis. Och bakom en vedspis kan man ju inte ha panel..

IMG_0364

Här kommer den alltså.

IMG_0387

Sen tog vi lite paus och fick trevliga gäster. Åt gott –ute!

IMG_0489

Och plötsligt hade vi byggt upp en ny vägg och fått upp nya hyllor i köket.

IMG_0487

Och så fick fi besök då Peter åkt på jobb och jag fick en så här fin present.

IMG_0454

Så här var jag för övrigt klädd på 1:a maj. Allt från loppis. Mattan också. Den hade jag inte på mig dock.

IMG_0433

Och Theo var så här glad. Och så blev han plötsligt 10 månader.

IMG_0538

Och så har jag tydligen börjat tycka att jag ska ta bilder på mig själv i den här vinkeln.. Mina nya byxor från Ellos kom fram, två storlekar mindre än de förra jag beställt, och det är nog dom skönaste jeansen jag någonsin haft på mig. Blusen (som man nu inte får någon bild av på den här bilden) är från loppis.

Det blev ett sånt mastodontinlägg. Hoppas på lite flera och mer organiserade i framtiden.

Kram, Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...