30 april 2012

Glada vappen!

sjörövarelottaIMG_0343skumppatheobarba

Vi har haft en härlig helg med familjen och god mat och nu fortsätter vi firandet!

Glad Valborg!

Kram, Lotta

25 april 2012

Vanish

Idag fick jag mitt Buzzador paket! (Klicka på länken för att läsa mera om Buzzador) Och vilket paket sen! Så nu ska det tvättas! Har 10 förpackningar att  dela ut, och kommer nog inte att posta den här gången.. Men tror nog att dom tar slut rätt fort.. Och ni som vill komma och testa tvättmedlet är välkomna hit! Tänker inte tvätta all er tvätt, men något enstaka plagg går nog bra..

IMG_0212IMG_0213IMG_0214IMG_0217

Här ser ni en fläck som ska testas på.

IMG_0215

Den här lilla filuren har jag mycket gott att “buzza” om! inspiration M T-skjortan blev genast en favorit. “Tää on hieno!” berättade Max till klubbtanten i morse. Och det var ju bra att han tyckte det, för jag hade glömt bort att det var vappfest idag och att man skulle klä ut sig..

Härligt vårväder idag! Ha en bra fortsättning på dagen!

Kram, Lotta

23 april 2012

Måndag..

.. regn. Och alla har snuva. Och vi låste ut oss. I regnet. Och reservnyckeln hade fastnat i sitt gömställe.. (har varit fast i ett snöre med en stor träpärla som blivit fuktig..)   Men vi kom in och jag har sytt, Max har lekt och tittat på Snövit. Theo har sovit och krupit omkring och upptäckt olika saker.

maxtheopuss

Och dom är inte alltid så här gulliga  med varandra.

22 april 2012

20 april 2012

Fredag!

En regnig fredag idag. Men jag väntar ändå på att gå ut för att hämta ett paket med tyg som borde komma till posten idag. Sen ska det tvättas och sen sys!

En liten fredagshälsning med några bilder på mina barn, tagna i vardagsrummet. (som vi är så nöjda med!) Och grattis till min pappa som fyller 60 år idag! Han firar på Kreta med mamma.

IMG_0084IMG_0085IMG_0088IMG_0090IMG_0091IMG_0092IMG_0094

Ha en skön fredag! Och ikväll röstar vi alla på Mikko i Voice of Finland okej?

Kram, Lotta

19 april 2012

Blått är flått

Speciellt till våren och sommaren får jag lust på blått, vitt och jeans. Som ni säkert förstått redan så köper jag dom flesta kläder på loppis, men man hittar inte alltid allting.. Några plagg från Ellos har jag nu klickat hem. Så har jag lite hängslen med spets i tankarna också.. Jeansen var tyvärr för stora, men gillade dom ändå så mycket så jag skickade tillbaka dom och beställde ett par i mindre storlek.

blåttärflott

Bilderna till collaget är lånade med tillstånd från Ellos

Så var det torsdag igen. Men vi har redan varit “ensamma” en dag då Peter måste jobba in dagen han kom hem tidigare då vi åkte till Sverige. Har verkligen inte haft tid för bloggen just nu, har så mycket på gång med inspiration M. Mycket beställningar på gång (inte alls för mycket, tar gärna emot fler!) Och idag bytte jag ut min overlock mot en bättre. Ja, jag hoppas iallafall att den är bättre. Det är en äldre Singer och den verkade riktigt bra!

Jag ska nog berätta vad det jag visade i förra inlägget ska bli, men behöver skaffa några detaljer ännu, och det ska jag göra nästa tisdag då vi ska åka till Åbo igen. Så ni får vänta till dess..

För övrigt så var det idag fyra år sedan Max döptes. Max Felix Alexander. Tänk så fort tiden gått!

Men nu ska jag inte sitta här mera och svamla utan gå och bli vän med min nya symaskin!

Kram, Lotta

15 april 2012

Fullt upp!

Snart slut på den här veckan! Under helgen som gått har vi varit och hämtat tegelstenar och fönster till vårt kommande växthus! Blir spännande att se vad det blir! Vi har också träffat lite vänner och jag har pysslat på med inspiration M. Jag har mycket att göra nu och mitt i allt en hel del beställningar och det är jätteroligt! Men det betyder också att den här bloggen inte står högst på prioriteringslistan just nu.. Inlägg kommer det nog emellanåt, men jag hinner inte läsa och kommentera så mycket på andra bloggar..

IMG_9951

Så kan ni ju fundera vad det här ska bli..

Kram, Lotta

13 april 2012

Fredagen den 13:e

  • Dom fina kopparna som jag bloggade om tidigare idag.. Finns bara två kvar efter en incident.
  • Beställde en par byxor från Ellos förra veckan. Dom som jag väntat mest på var för stora.. Tänker skicka tillbaka dom och beställa två (TVÅ!) storlekar mindre.. Dom har sånt där trevligt häng i grenen som jag försöker vänja mig vid.
  • Max och jag hade ett stort bråk på förmiddagen om vad NEJ betyder. Vi hade lite olika åsikt. Resulterade i en mopo uppe på spisen. I vardagsrummet alltså.. Resulterade också i att jag i ilskan gick ut för att hämta posten. (Genom källardörren så Theo som sov på glasverandan inte skulle vakna) Max märkte inte att jag kom in, och jag hörde hur han snyftade i fönstret i syrummet för sig själv och undrade vart jag hade gått. Sen kramades vi och var vänner igen. Men mopon är ännu uppe på spisen. För en gångs skull gav jag inte med mig.
  • Då Peter vaknat och ätit frukost vid lunchtid åkte vi till Ikea. Max fick bli och leka i lekrummet och vi gick i lugn och ro och samlade på oss lite grejer. Mest sånt praktiskt som bl.a. förvaringslådor till syrummet, en kompostlåda och ett skärbräde, men också såna fina solpanelslampor som vi ska ha på altanen i sommar.
  • Jag hittade en artist som jag aldrig hört om förr, Brandi Carlile och blev mycket positivt överraskad. Hon är dessutom nästan exakt lika gammal som jag, två dagar äldre..

IMG_9947IMG_9945

nästan iallafall..

Ha en skön fredagskväll!

Kram, Lotta

Kaffe latte

Jag har blivit en riktig kaffemoster på sista tiden. Eller nåja.. finns nog dom som dricker väldigt mycket mera kaffe än jag, men jag har nu för en par veckor sedan börjat dricka eftermiddagskaffe igen (utöver de 2-3 kopparna på morgonen…) Det har blivit en riktigt skön stund på dagen, även om jag ibland sveper i mig koppen över diskbordet. Men det händer också att jag sätter mig ner med en tidning eller t.o.m ute på trappan. Det har inte hänt så många gånger, men nu då den där våren väl äntligen ska komma snart, så ska det nog bli en trevlig vana.

På vår Umeåresa gick vi ju också lite på loppis. Kunde då inte motstå dom här fina kopparna som kostade 10 kr styck. Lite slitna en par av dom, men det stör inte mig. Extra mycket tycker jag om att dom är olika färg och att det ryms mycket kaffe i dom!

IMG_9970IMG_9969IMG_9968IMG_9965

Vi har haft en växtvärknatt.. Dom nätterna är ganska jobbiga då Max  gråter för att han har ont och man själv är så trött så man inte vet hur man ska hjälpa honom.. Jag steg upp med honom lite före sex och så satt vi oss i stora stolen i vardagsrummet och somnade där en stund. Sen vaknade Theo och vi bytte pass. Peter var uppe med barnen till ca 8.30 och så bytte vi igen. Han sover fortfarande. (klockan är lite över 11) Var en jobbig arbetsvecka på alla sätt för honom den här gången. Så han får sova tills han vaknar. Theo sover också nu och Max pysslar på. (Fast just nu gnäller han över att han vill “spela Buuklubben” på datorn..) Och jag har fått färdigt (förutom några knappar) beställningen till Lastenvaate Oulaava! Nu ska vi se om jag kan skiljas från hela kollektionen (sammanlagt 30 plagg..) idag redan eller om jag väntar till måndagen..

Ha en bra fredagen den 13:e!

Kram, Lotta

12 april 2012

Örhängen och nackspärr

Jag vaknar ca 6.30 av att Theo gråter i sängen och går dit och lyfter upp honom. Han blir glad! Max sover ännu i vår säng dit han tassar så gott som varje natt.. Theo leker en stund på golvet och njuter av att få leka ifred. Jag lägger mig i Max säng och leker med min telefon. Sen kommer Max efter en stund och kurar ner sig bredvid mig. Han berättar att han har drömt om en båt. Allt är väldigt mysigt och idylliskt tills det knäpper till i nacken på mig. Nackspärr. Just vad jag behövde.. Tur att Peter kommer hem idag.

IMG_9937IMG_9933

Dom här fina örhängena fick jag av min bästa vän och Max gudmor då vi var och hälsade på dom på påsken. Gjorda av dragkedjor och pärlor. Och dom är så fina! Dom ska jag ha vid ett festligt tillfälle! Fatet köpte jag för 0,50€ på Emmaus. Det är så somrigt och  vi har redan ett likadant fat och en skål som är likadana.

Ha en bra dag! Jag hoppas jag får någon fason på den här nackspärren så jag kan fortsätta sy..

Kram, Lotta

11 april 2012

Eftermiddagskaffe på landet

På påsklördagen tog vi en tur till landet. Medan far min städade upp lite på gården och i skogen med Max hjälp och Theo sov, satt Petra och jag och drack kaffe i torpköket framför brasan. Det var riktigt mysigt!

IMG_9853IMG_9866IMG_9842IMG_9863IMG_9834IMG_9880

Nu är det redan onsdag igen plötsligt. Max ska till klubben idag och jag ska försöka få färdigt eller åtminstone komma vidare med beställningen till Lastenvaate Oulaava. Inte mycket kvar nu.. Dom sista sömmarna på de nästan färdiga plaggen och så några sommardräkter. Det är alltid roligt med lite större syprojekt, men också skönt då det blir klart. Men alltid lika vemodigt då man måste skicka iväg en massa fina plagg.. som att skiljas från en vän. Men det kommer nya projekt, och det är ju tur!

Ha en bra tisdag!

Kram, Lotta

10 april 2012

T som i Theo

Om det har undgått någon så tycker jag ju om bokstäver och ord i inredningen.. På vår Sverigeresa var vi till Village och där hittade jag ett T i zink med 50% rabatt. Eftersom Theo bara har ett T från förr, så köpte jag det.. Passar fint här på hyllan med Theos saker.

IMG_9928IMG_9926

Brukar kanske inte blogga två gånger dagligen om saker jag köpt, men nu råkar det vara så att jag har en del på lager som jag inte visat ännu.. Kommer nog att dyka upp en del loppisfynd också.

Kram, Lotta

Sov som Pippi

Ja, kanske inte med skorna på och fötterna på huvudkudden, men i pippimönstrade lakan iallafall! Det kommer mina söner att få göra snart! Eller om några år kanske.. Ännu använder ingen av dom normalstort täcke. Men antar att Theo får ta över Max täcke i höst, och då får Max ett vanligt täcke. Kunde helt enkelt inte motstå dessa då jag såg dom, då det här mönstret hör till mina favoriter. Färgerna är ju också de rätta för barnens rum som går i blått och rött. Som vanligt så fick man ju lite rabatt på Ellos, så det blev inte så fruktansvärt dyrt.. Men lakan är rätt dyra. Nu hoppas jag på bra kvalitet också.

86-1121

Bild lånad med tillstånd från Ellos.

Vardag igen. Tidig väckning för vår del då Theo vaknade lite över klockan sex.. Idag får vi besök av Jenny och barnen, men före det ska jag försöka komma vidare på Lastenvaate Oulaava beställningen. Igår fick jag färdigt sex stycken t-skjortor på en halv timme. Det är det som är roligt med att massproducera. Fick med mig min mammas gamla symaskin från Ekenäs och den är så bra och snäll!

Så har jag ju också haft lite växthusaffärer under påsken, och fått tag på både fönster och tegelstenar till vårt blivande växthus! Helt gratis egentligen, men ska ge t-skjortor till familjen vi får fönstren av (till barnen) och en flaska vin till dom som skänker tegelstenarna. Bra affär tycker jag! Googlar “växthus av gamla fönster” och blir så inspirerad och ivrig!

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

09 april 2012

Påsken

Så var den påsken överstökad. Inte för att det var så ansträngande, tvärtom! Men den börjar lida mot sitt slut iallafall. Vi började helgen med en skön långfredag med långpromenad med moster Petra. På lördag åkte vi vidare till Ekenäs och fyllde på lasten med en par kassar med saker från loppis, träffade vänner i alla åldrar och storlekar, åt gott (dock inte ett ända chokladägg för min del) och hade det mysigt. Tittade på diabilder från barndomen och konstaterade än en gång att vi hade en fin uppväxt!

hönakranspappamaxtheoägg

Hoppas du har haft en skön påsk! Ha en bra fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

05 april 2012

Inspiration från bibban

Senast vi var till biblioteket, så lånade jag några inrednings/trädgårdsböcker. Har en massa idéer på vad jag vill odla i sommar! Får se vad det blir! Hur gör du?  Har du något ställe där du kan odla något smått? Vad vill/ska du odla isåfall?

IMG_9638

här såg det ut ifjol.

Så har vi ju en del andra planer också.. får se hur det blir..

  • Måla altanstaketet
  • Bygga däckstolar
  • Kanske påbörja projekt växthus (beror på om vi får tag på gamla fönster eller inte..)
  • Anlägga en grusgång
  • Fixa lekstugstaket

Detta förutom att njuta av en fin sommar såklart!

Peter åkte på jobb i morse, vi väntar på att moster Petra ska anlända. Sen ska vi i något skede åka till Ekenäs och fira påsk.

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

p.s. påskerbjudande i  inspiration M shopen!

04 april 2012

Theo 9 månader!

Igår gick Theo och blev nio månader! Tänk så tiden går!  9-månaders dagen till ära fick han ett nytt klädesplagg. En sommardräkt. Dräkten var egentligen en testdräkt jag gjorde, eftersom jag ska tillverka några sådana till Lastenvaate Oulaava. Den är storlek 74/80, så är lite stor ännu, men blir nog perfekt till sommaren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...