30 mars 2012

Fredag kväll i Umeå

Jag sitter i en trevlig lägenhet i Umeå. Dom gnälliga matkrånglande (men underbara!) barnen har just somnat. Maken är på teater och tittar på värdparet. Nu väntar jag på att dom ska återvända hem och att disken och råddet vi åstadkommit ska reda upp sig själv..

IMG_9726IMG_9727IMG_9706

Så kan jag ju inte låta bli att vara lite avundsjuk på Maria och Simons nya kamera och dregla över nya fina tyg som ska komma snart.

Nä.. disken och råddet ligger kvar. Ska nog reda upp det nu innan dom kommer hem..

Kram, Lotta

Ankomst

Som navigatorn säger. Nu är vi framme i Umeå! Vi har en ganska orolig natt bakom oss. Theo sov dåligt i bilen igår då vi åkte till Vasa, och natten var inte så mycket bättre.. Lite snuvig är han nu så det är säkert en av orsakerna. Max har iallafall sovit riktigt gott!

56738

Igår körde vi upp till Vasa och det tog ju en stund, men gick helt bra ändå. Efter att vi fått middag hos min farbror och hans fru, så åkte vi en stund till min kusin och hans familj. Max hade roligt och lekte med sin småkusin. Det är synd att släktingarna bor så långt borta, hade varit roligt att ses lite oftare..

Men nu är vi i Umeå och ska njuta av att få umgås med Maria och Simon några dagar!

Ha det bra!

Kram, Lotta

29 mars 2012

Knappar och avfärd

Nu ska vi snart åka iväg. Bilen är fullpackad med grejer, men den här gången lämnar vi en stor del i Umeå. Vilket  betyder att vi får plats med en del uppköp.. Då det är så brukar man sällan hitta någonting man vill ha.. Men en vit brandsläckare ska vi köpa från Rusta iallafall.. Vi har ingen och eftersom man ju borde ha en så kan man lika gärna ha en vit.. Den ska få stå i källartrappan och diskutera med brandfilten. Månne vi nu inte hittar någonting annat roligt också. Loppis ska vi också gå på nämligen..

IMG_9538

Under förra helgens Ekenäsbesök blev jag med lite knappar. Mamma satt och sorterade och dom här fina askarna med fint innehåll fick jag med mig hem. Jag använder inte så mycket knappar då jag syr, men tycker om att ha dom och plocka med dom ibland.

IMG_9537IMG_9535IMG_9532IMG_9534

Som godis!

Nu ska vi åka iväg! Kommer att ha datorn med mig, och hoppas på att hinna uppdatera något tag.

Ha det bra!

Kram, Lotta

28 mars 2012

Live Love Laugh

Kanske ett motto i livet? Texten var en av mina första Citydealköp och har nu äntligen kommit upp ovanför tavellisten i vardagsrummet.

 IMG_9639IMG_9611

Nu har vi fått hem pappan. Packat klart för avresan imorgon. Lekt kurragömma en stund. Jag gömde mig i ett skåp.. Just och just att dörren gick fast. Och där satt jag sen och fick kissbrått medan Max letade efter mig . Kunde inte tro att det var sant att det fortfarande var så, för kissbrått fick jag alltid då jag som liten lekte kurragömma. Det var väl så spännande..

Det blev tre inlägg på en dag. Man får väl ta igen då man varit lite “lat” på bloggfronten under veckan.. Skulle jag sen ha lika mycket tid att sätta på att titta in på andra bloggar så hade det ju varit trevligt..

Ha en skön kväll! Jag funderar på att ta ett avslappnande bad. Ser fram emot att komma iväg en stund. Alltid lika avslappnande då man inte behöver hålla eget hus i ordning..

Kram, Lotta

I trappan

Vår trappa har en tendens att dra åt sig saker. För det mesta står där någonting som är på väg upp eller ner. Det kan vara lister, kläder, leksaker eller lite vad som helst..

De här hålen/lådorna, byggde vi för några år sen. Där brukar ofta samlas verktyg och vantar och mössor.. Det är ju inte så trevligt och snyggt..  Nu har jag plockat hit lite gamla böcker och ett par fina stövlar som är på väg lite åt olika håll.. Så är det lite med mig också ibland.

Fast just nu är jag mest på  väg framåt faktiskt.

IMG_9595IMG_9646IMG_9644

Nu har Max kommit hem från klubben och vi ska just åka iväg och hämta Peter från bussen. Får se hur många inlägg det blir idag.. Har mitt i allt hur många bloggidéer som helst..

Ha det gott!

Kram, Lotta

Moster, Rembrandt och äppelkvistarna

Flera dagar har jag tänkt att nu ska jag blogga.. Men så har det alltid kommit något emellan.. Mycket att göra hela tiden helt enkelt. Helgen i Ekenäs var bra och så fick vi Max gudmor med oss också till söndagen och det var en träff jag väntat på länge. Något av det bästa som finns måste väl vara att sitta uppe sent och prata med en vän?

Fast man är trött dagen efter..

Början av den här veckan har gått rätt fort, och idag kommer Peter hem redan. En dag tidigare än vanligt. Imorgon åker vi iväg till Vasa och träffar lite släkt, och på fredag åker vi äntligen till Umeå och träffa syster Maria och Simon. En massa grejer har vi med oss. Bl.a. mina gamla mammakläder och dom minsta bebiskläderna. Jag ska bli moster i oktober! Är så ivrig och glad för deras skull!

IMG_9445

För någon vecka sen tog jag in lite kvistar från äppelträdet. Väntar på att dom ska slå ut. Dom får stå på ett bord och hålla sällskap till vår Rembrandt tavla. Okej, kopia då. Gammal är den iallafall. Den ärvde vi av svärmor.

IMG_9448

IMG_9640

Dom första bilderna tog jag för en vecka sen, och idag då jag tittade efter så fanns det små knoppar! Nu är det nog verkligen vår i luften. Vi hittade den första tussilagon igår och jag har druckit eftermiddagskaffe ute i solen hela veckan! Skönt! (Och så åker vi till Umeå där våren är lite senare..) Men kvistarna blommar säkert då vi kommer hem.

Nu ska jag passa på att sy medan Max är i klubben och Theo sover.

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

23 mars 2012

Undrens tid är inte förbi..

Håll i er nu, men jag har varit i parken!

ben

Här är beviset! Skorna håller dessutom riktigt bra. Dom köpte jag före julen på Anttila på rea. Kanske inte världens snyggaste, men har  varit varma under vintern och nu håller dom det här slasket.

gungahink

Man kan ju låtsas att man är på stranden..

max

Vi kom alltså till Ekenäs igår och tog en sväng via Emmaus. Lyckades fort fylla en påse med det ena och det andra. Det blev bl.a. kläder till både mig, Max och Theo. En gul virkad påskig duk som jag tänkte sy på en dyna. Någon gång. Och en fin vagnprydnad.

Nu har vi alltså varit ute på förmiddagen och snart ska det bli lunch. Sen ska vi iväg och träffa en ny bebis för oss. Ikväll blir det väl lite fredagsmysigt med mormor och morfar. Imorgon ska vi ta en tur till landet och hämta mina pelargoner, gå lite på loppis (igen) och sen ska vi åka hem igen med en extra viktig person i bilen!

Och solen bara skiner!

Ha en bra fredag! Nu har Theo hittat knäckebrödsburken så måste nog ta och avsluta här....


Kram, Lotta

22 mars 2012

Yllerumpa

Och så har vi klarat av morgonproceduren. Okej. Det är inte varje morgon, men då jag är ensam med barnen, och dom båda är vakna, och jag vill gå i duschen, så häller jag upp vatten i babybadkaret och plockar in dom där. Badkaret står alltså bredvid duschen då, så det regnar så där smått på barnen då dom sitter där med sina ankor. Då är dom söta! Det är dom ofta, men det finns vissa situationer då dom är extra söta.

IMG_9472

Skulle vi inte göra så här, så skulle det sluta med att Theo kröp in i duschen med kläderna på. Och om bara Max satt i badkaret så hade troligtvis Theo tippat över kanten med huvudet före. Det har hänt.. Då är man glad att man är nära..

IMG_9468

Det som också har hänt är att Theo igår för första gången föll i golvet från matstolen. (Vi har haft sele, men han kommer upp och stå med den ändå, och jag tänker att det kanske är farligare om han faller med sele om han blir och hänga i den, än om han ramlar i golvet..) Han har i en par veckors tid varit helt hopplös med att hållas i stolen. Man får sätta ner honom igen säkert 40 gånger under en måltid. Det går bättre dom måltiderna som han äter själv. För vi kör med fingermat för det mesta. Det var så jag tror han föll igår. Skulle titta efter om det fanns några köttbullar i skålen som stod utom räckhåll.. Tror, säger jag därför, för att det var så där typiskt. Vi var hela familjen i köket och ingen råkade se. Max är alltid är jätte duktig och säger till då han stiger upp. Men nu var det så att vi alla var där, och då tänker alla kanske undermedvetet att någon annan tittar efter..

IMG_9460

Jag har ju varit med om det förr, att barnen ramlar. Men Peter blev jätte förskräckt, för  han har på något sätt lyckats vara borta under dom värsta fallen.. Men det gick ju bra, som tur. Det gör det ju för det mesta.

IMG_9462

Nu ska den här yllerumpan snart få sova sin första dagsömn. Jag ska packa det sista, städa undan lite och fixa lite i syrummet.

Kram, Lotta

Vackert skräp

Så åkte pappan på jobb. Vi tassar omkring i pyjamas och jag försöker förebygga den där stresskänslan jag alltid får då jag ska iväg, med att packa färdigt. Vi kommer att åka då Theo ska sova sin andra dagsömn, alltså vid 15-tiden. Vanligtvis brukar jag ha 1-2 väskor med mig då vi åker. Och vanligtvis brukar jag komma hem med bilen full. Så blir det nog också den här gången, för jag ska ha med mammas symaskin, mina pelargoner som har övervintrat på landet, och antagligen åtminstone en loppiskasse.

IMG_9498

Igår vässte Max och jag pennor. Det blir ju ganska vackert skräp av det tycker jag. Gott doftar det dessutom! Får lust att gå i skolan av nyvässta pennor.

Nu ska det bli frukost i det här huset.

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

21 mars 2012

En vecka igen

Så har det gått en vecka igen. En “Peter hemma” vecka alltså. Nu har han ju varit två dagar på kurs och det har känts riktigt konstigt att han har åkt iväg på morgonen och kommit tillbaka på eftermiddagen. Är det så här det känns för “vanliga” familjer? Ganska trevligt tycker jag att det var. Synd bara att två av hans hemmadagar gick åt till det..

IMG_9478

Imorgon flyr vi till Ekenäs. Inte för att det nu egentligen är någonting att fly från här. Tvärtom. Jag har mycket att göra med inspiration M, men kan vara lite skönt att få lite paus och distans från det också.. Dessutom strular min vanliga symaskin. Pedalen fungerar bara emellanåt. Men jag ska få mammas gamla och den är bra!

IMG_9477

Idag då jag förde Max till klubben hade jag för en gångs skull med mig kameran. Lite intressantare att fota nu igen då det inte bara är vitt ute mera. Solen värmde så skönt och fåglarna kvittrade! Härligt!

IMG_9480

Nästa vecka då Peter är hemma ska vi ut och resa lite. Vi ska åka till Umeå och hälsa på Maria och Simon (kanske jag skrev det redan, men väntar så på det!) . Vi åker via Vasa och passar på att träffa lite släktingar där på vägen. Trevligt det också!

IMG_9479

Under veckan som kommer hoppas jag på att fynda lite på loppis i Ekenäs, träffa lite folk och kanske (hoppeligen) få med mig en person från Ekenäs. Och fortsätta pyssla och greja här hemma!

Det var inte så mycket färg i det här inlägget, men jag sparar explosionen tills jag fått syrummet helt färdigt..

Ha en trevlig kväll!

Kram, Lotta

20 mars 2012

Tavellist

Idag är vi en sån där “vanlig” familj. Peter åkte iväg på kurs på morgonen och kommer hem på eftermiddagen. Det känns helt konstigt att han är borta och kommer hem senare. Inte vet jag om det är det, eller solen och våren, eller att jag sovit rätt gott, men jag fick lite fart på mig och städade vardagsrummet efter  frukost. Theo var ännu vaken då, så det blev att ha honom under ena armen.. Väldigt smidigt att dammsuga så..

IMG_9393

Igår skruvade vi upp en tavellist på den nya väggen (mot syrummet). Jag tycker om tavellister. Dom är bra om man är en sån som inte riktigt kan bestämma sig för hur man vill ha det. Går så lätt att ändra om. Nu blev det svartvitt och lite personligt.

IMG_9400

Bokstäverna kommer från Ellos. Bokstäver är en ganska stor del av vår vardag just nu, då Max har lärt sig alla bokstäverna och går omkring och hittar dom överallt. Ännu har han inte förstått det där hur man läser riktigt men det kommer nog snart. Inte för att det nu alls är någon brådska med det..

IMG_9399

Och här har vi “Osnan”. Den målade Max i höstas. Han satt och målade och mitt i allt upptäckte han att han målat “osnan”. (Det är alltså Åsnan från Bamse. Då dom pratar om Åsnan så låter det som att dom skulle säga “osnan”.)

IMG_9398

Och här är också en inramad bild av Max från hösten. Den är som en målad tavla nästan. Väldigt skön stämning i bilden tycker jag.

IMG_9397

Och så plockade jag fram några vaser som jag hittade i skåpen. Tänker faktiskt att försöka att inte ha framme för mycket prydnadssaker nu, utan byta emellanåt istället.. Måste bara hitta ett ställe att förvara allt på först..

IMG_9406

Ett ljus passade bra i en av vaserna. På tal om ljus var jag helt snurrig i huvudet efter ljuspartyt igår. Har lite svårt med mycket dofter.. Men det blev ändå ett doftspray och några värmeljus.

Ha en bra tisdag!

Kram, Lotta

19 mars 2012

Loppisfynden

Tänkte att jag för en gångs skull skulle visa vad vi hittade på loppis igår. Det var en del riktiga fynd!

IMG_9391

En klänning till mig själv som jag planerar att ha på ett bröllop i vår.. Kostade hela 4 €.

IMG_9390

En liten handväska som jag kanske kan ha med klänningen?

IMG_9388

En somrig outfit! Jeanskjolen är så mjuk och skön! Den kostade 2 €. Blusen 1,50 €.

IMG_9386

En simblöja (2 €] till Theo, vinterhandskar (1€)  (helt oanvända) till Max eller Theo och en slipover (1,50€) till Theo.

Sen blev det ännu en Puuhapetedocka, ett par vårskor till Max och en bok till Peter.

Har varit en stund ensam hemma, då Peter åkte iväg med barnen till butiken. Har fördrivit tiden med att prata på Skype med syster Maria och planerat lite för vår resa dit om två veckor! Väntar såå!

Sen gick jag ut med några saker som skulle spraymålas.  En liten förhandstitt..

IMG_9357

Ikväll ska jag gå på ljusparty. Max ska komma med då han har kompis där. Får se om jag kommer hem med några väldoftande ljus..

Ha en trevlig fortsättning på veckan!

Kram, Lotta

18 mars 2012

Ett litet äventyr

Vi tog en tur till Paimio och hittade en loppis. Bara en tyvärr.. Men där fyndade vi både det ena och  det andra!

IMG_9343

Loistokirppis.

IMG_9344

På hemvägen tänkte vi att vi skulle ta en lite annan väg och plötsligt hittade vi oss vid ett vattenkraftverk. Det blev en väldigt hastig tur, men det ett riktigt vackert ställe!

IMG_9345

Nu har vi just varit i bastun och oj så skönt det var! Länge sen! Nu lite bastukorv och sen får den här veckan vara slut..

Kram, Lotta

Lampett

Hoppas ni har en skön söndag! Det har jag haft iallafall hittills! Fick sovmorgon, ja iallafall lite. Theo vaknade tidigt och steg upp med honom då, men sen tog Peter över så jag fick sova en par timmar.  (tack Formula)  Känner mig nästan utvilad!

Idag är det inte fullt så grått som igår, solen skiner nästan. Theo sover för tillfället, Max och Peter bygger med lego i legorummet och jag pysslar på.

Ett av mina projekt som jag lovade visa är färdiga. Det är en lampett (finns två men skärmen är klar bara på den ena då den andra inte har någon plats ännu..)  Dom är Peters mammas gamla och var en gång guldfärgade med gula skärmar.. Inte helt min smak.. Fick lov att spraymåla dom vita (det gjorde jag för länge sen) och fram tills nu har dom haft en lampkjol, men var inte riktigt nöjd med dom.. Sen såg jag dom här lamporna från Ellos med svart skärm, blev inspirerad, och så gick jag ut med en burk svart sprayfärg.  En bit spets limmades på (om jag inte minns helt fel så har mor min köpt den i Paris) och nu är jag nöjd!

IMG_9335

IMG_9331

Också tallrikshyllan skruvades upp igår. Här står nu sådant som inte har hittat sin plats ännu, men hyllan är på väggen iallafall. Skönt att det blir färdigare och färdigare hela tiden!

IMG_9320

Idag ska vi åka på en loppistur till Paimio/Pemar. Har aldrig varit där på loppis förr, men kom på att det ska vi göra idag. Bara Theo har vaknat och vi har ätit lunch. Nu ska jag fortsätta pyssla.

Ha en skön söndag!

Kram, Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...