29 februari 2012

Längtan till Paris

Det måste vara något i luften. Plötsligt börjar en och annan längta till Paris. Jag med. Och inte blev det bättre av att det kom Ellos reklam i postlådan. Mycket bättre än så här kan det inte bli! Och att ha ett helt nyrenoverat rum att inreda.. ajajajaj.. farligt farligt.. Tur att man har ett konto på Ellos.. Och nu kommer jag ju nog inte att köpa allt det här, men blir ju alltid så sugen på något nytt så här till våren.. 

Hittar du något som faller dig i smaken?

Bilderna är lånade med tillstånd från Ellos.

Renoveringen då? Jodå. Det går framåt. Idag har jag behandlat golvet en andra gång. Moster Petra var här måndag till tisdag och hjälpte mig med den första gången. Och fint blir det! Men den karamellen suger jag på en stund till..

Imorgon kommer Peter hem igen, och sen ska det fortsättas med renoveringen bara han hunnit andas lite. Ett helt rum att slipa och måla ännu.. Men än så länge känns det roligt. Nästan ett rum klart nu. Fogarna ska putsas lite. Har ju runnit lite oljevax i dom.. Sen är det bara listerna kvar! Sen får vi äntligen flytta in möblerna igen!

Det har  varit vackert väder idag, jag har kört på med mindre kolhydrater från början av veckan, tagit två promenader av och an till klubben i solskenet och känner mig full av energi! Livet leker just nu!

Finns så mycket stora och små saker att vara tacksam och lycklig över!

Hoppas ni också har det bra!

Kram, Lotta

26 februari 2012

Veckan som gått

Det har varit en innehållsrik vecka på många sätt. Vi har kommit långt fram med renoveringen (och jag som inte skulle slipa mera, tänker ändå slipa ett varv med lite finare sandpapper imorgon innan jag behandlar golvet..) Det har fötts en prinsessa i grannlandet, Finland ska skicka en finlandssvensk (igen) till Eurovisionen, Theo har överraskat med två nätter då han sovit 12 timmar i sträck!!! Vi har träffat lite trevliga folk och bebisar och vädret har  varit minst sagt varierande.

Idag var vi ute en stund och åkte Stiga. Jag är ju ingen utemänniska ännu heller. Skulle så gärna vara det. Men det tar emot.. Men vi kom iallafall ut och åkte en stund.

IMG_9011

Och kameran kom med den här gången. Här är vårt hus utifrån förresten. Det var väl en tid sen jag visade det, och kanske jag aldrig har visat det från den här vinkeln heller..

IMG_9025

Theo fick sitta i vagnen och titta på då vi åkte.

IMG_9016

Riktigt så här häftigt gick det nog ändå inte till..

 

IMG_9027

Jee, vad jag tycker att det är roligt! Det var inte så kallt, men blåsten var kall. Sen gick vi in och fick besök av Jenny och Rasmus en stund. Rasmus sökte efter stora “rosvon” i vårt vardagsrum med ett litet förstoringsglas.

IMG_9012

Hoppas ni har en fin kommande vecka!

Kram, Lotta

24 februari 2012

Fredagsunderhållning

 

En jumppasal vi har

Nu har jag bestämt mig för att nu tänker jag inte slipa mera! Kanske finns några skavanker på sina ställen, men det får lov att vara. Och kommer någon “som vet” och berättar hur vi borde ha gjort så får den med mig att göra..

IMG_8856

Och det där i vänstra hörnet räknas inte till skavankerna. Där ska det komma någon slags skydd framför brasan. Kändes lite onödigt att slipa helt rent där. Och här ser man också in i det nya rummet. Där hela golvet är kvar att slipa.. pust..

IMG_8857

Nåtningen hade ju som  väntat släppt/gjorts dåligt på sina ställen. Det är kvällens projekt.. Jag har tejpat färdigt, så man inte behöver slipa igen. Finns en del såna här hål längs med golvet.. Det blir fredagsmys med nåtning ikväll för mig..

IMG_8883

Och rummet förvandlades till en jumppasal och Max har hoppat och sprungit omkring! Går bra än så länge.

IMG_8904

Och Theo har krupit omkring.

IMG_8928

Och vi har legat på golvet och tagit tokiga foton.

IMG_8938

På eftermiddagen ska vi fly fältet och åka in till Åbo och ha en träff hos Lotta. Ska bli riktigt trevligt att komma ut och träffa lite folk!

Igår åkte vi också iväg en stund. Egentligen skulle vi bara köpa nya kura/regnbyxor till Max, eftersom de han har läcker. Och det är ju lite sånt väder nu att det behövs.. Ett par tossor till jumppan har han också varit utan. Men på vägen till Tarjoustalo frågade jag Max om han ville gå på loppis. Det ville han. Så vi gick på loppis först och fyndade. Två tröjor till mig. En collegejacka och en blus till Max. Sparkbyxor och ylledräkt till Theo. En speldosa, en tavla och en dinosaurie till Max. Och en pepparkvarn. Åhå.. I Tarjoustalo fastnade det (förutom tossor och byxor) en ny badrock till Max, en mapp till legobeskrivningarna, tandborste till Theo, spännen och hårband till mitt växande hår och en flaskborste. Flera saker som vi borde ha köpt för länge sen..

Och jag som inte skulle ha en enda sak mera in i detta huset innan den här renoveringen är klar.. SÅ kan det gå..

Trevligt veckoslut!

Kram, Lotta

22 februari 2012

Det går framåt för Theo också!

Lite annat än renovering emellanåt! För jo, vi hinner nog med annat också. Det är ju så illa tvunget med två små barn. Idag har jag varit med barnen, och Peter har slipat. Och fint blir det! Och färdigt borde det bli idag, för imorgon åker Peter på jobb igen..

Då man bara har ett halvt hus att leva i, så kan man ju t.ex. se hur det går att sitta på pottan. Vi har prövat det några gånger tidigare, men nu lyckades det ordentligt! Duktiga Theo!

IMG_8818IMG_8780IMG_8811IMG_8781IMG_8822IMG_8798

Och ute snöar det och jag tycker att det är så fruktansvärt onödigt!  Inte alls roligt eftersom den där slipmaskinen måste lämnas tillbaka idag. Man vill ju inte ut i snöyran.. Nej, nu vill vi ha vår!

21 februari 2012

Jag ska måla hela världen…

Just nu känns det som att den här renoveringen aldrig kommer att bli färdig. Att vi resten av livet kommer att sysselsätta oss varje dag med att måla en vägg, måla ett tak, nåta ett golv, bygga en vägg, tapetsera en vägg, städa mellan varven.

IMG_8709

Men vi har lite roligt emellanåt också.

IMG_8712IMG_8715

Peter provar hur det kommer att se ut då listerna också är på plats. Det är dom inte ännu, vi sparar dom till sist..

Vardagsrummet sett från lite olika vinklar:

IMG_8724IMG_8726IMG_8727IMG_8728IMG_8729

Ändå har vi kommit väldigt långt framåt! Igår fick upp resten av tapeterna och taket målat en andra och en tredje gång. Sen skulle utjämningstapeten målas. Och det kändes så fruktansvärt onödigt först. Varför måla någonting vitt som redan är vitt? Men efter att ha svettats igenom hela rummet så inser jag ju nog att det var värt det. Skarvarna trollades bort och väggen känns  varmare. Fast den fortfarande är vit. Det finns ju så mycket nyanser av vitt..

Peter håller som bäst på att slipa vardagsrumsgolvet. Det går riktigt bra även om det är lite segt att få bort den överflödiga nåtmassan och den gamla färgen. Och fint blit det!

IMG_8731IMG_8738

Allt från renoveringsrapport för den här gången.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...