31 januari 2012

Golvet

Om man ska ha något gjort så får man göra det själv. Känns lite som mitt motto för tillfället. Det är ju inte helt sant, men hade jag inte satt igång med det här så hade det nog inte sett ut så här idag. Nu är trägolvet framme, förutom lite skiva på några ställen där det står tunga möbler och en massa parkettbitar.  Men fint såhär långt!  Kan knappt hålla mig innan jag ska få börja nåta golvet! Lär nog gå åt några tuber skulle jag tro.. Men vi ska ju handla lite gipsskivor och material till väggarna också, så får väl ta ordentligt med nåtningsmassa/fogmassa i samma veva så det inte tar slut i mitten.

golvet

Jag tänker att Peter kan ju måla taket så kan jag börja nåta golvet. Jag är ivrig som en ekorre.

Idag var vi också så ivriga så vi åkte buss in till Åbo, gick på familjecafé, släpade oss på loppis och köpte tre gamla dynvar, ett bebislakan med spets, en skjorta till mig, en body till Theo och en borg. I plast. Den hade jag gärna lämnat hemma, men Max var envis, Theo fick varmt och började gråta och jag var hungrig. Så nu har vi en plastborg och Max tyckte att jag skulle tycka att den var fin.

borg

Sen släpade vi oss vidare för att träffa Theos gudmor och äta en sen lunch. Jag och hon alltså. Barnen fick nog mat på familjecafét. Max tryckte i sig nästan en hel Brahemuffins. Spillde ut ett glas vatten. Ställde till med en scen och gick nästan ut i bara ylledräkten. Men jag och gudmor fick mat i magen och vi hann hem med den buss som vi planerat.

Imorgon är det klubb och det blir februari, och sen är det redan torsdag och pappan kommer hem igen.

Och vi har ännu inte fått vårt värmesystem utbytt. Börjar tappa hoppet totalt. Snart söker vi skadestånd för psykiskt lidande.. Eller något…

30 januari 2012

Kofot och småspik

Så här ser man inte mig så mycket just nu (och ni kan ju försöka se förbi söndagsfrisyren och utebyxorna..) Fin tröja har jag iallafall. Den köpte jag på Stadsmissionen senast jag var i Stockholm.

IMG_8138

Hinner inte sitta vid datorn just nu. Tv kan man inte heller se på, för sladdarna är utdragna. Men det gör ingenting, för jag springer omkring med kofoten och fixar och donar. Känns så  väldigt bra att jag en gång “får” jobba ordentligt med en renovering. Oftast brukar jag bara gå omkring och städa och hålla i då det ska skruvas. Men det här kan jag göra själv. Och då vill jag också göra det. Och fastän listan på allt som ska göras är lång, så tycker jag bara att det är roligt! (hittills iallafall..)

IMG_8153

Ingen moster har vi haft här idag, men vi har klarat oss ändå. Har fortfarande lyckats hålla köket städat, varit ute på promenad och lagat mat.

IMG_8158

Det som är så bra med den här renoveringen är att man kan fortsätta då barnen somnat. Inte kanske med sådant som har jätte hårt ljud, men de sover nog oftast som stockar  bara de somnat. Ikväll rev jag bort skivorna från golvet i rummet som ska bli sovrum/syrum. Och så rev jag också ut en himla massa spikar..

IMG_8130

Men nu ska jag nog gå och lägga mig för imorgon ska vi till Åbo igen, och gå på familjecafé och äta lunch med en gudmor.

29 januari 2012

Typ så här..

..kommer det att se ut i köket i framtiden. Bakom vitrinskåpet och skänken kommer det en vägg så småningom. Och det där taket ska ju målas. Kommer att bli så skönt att få ett vitt tak!! Köksgolvet ska också slipas, betsas och vaxas. (det är alltså likadant golv under parketten i vardagsrummet) Men det gör vi nog först sen då vi fått en vedspis murad för att inte förstöra golvet genast.

IMG_8109

IMG_8082

Och så här såg det ut på lördag förmiddag. Tackar högre makter att inte Theo kan krypa ännu.. På lördag kväll var golvet helt borta.

Inte trodde jag då Peter åkte på jobb på torsdag att vi på lördag kväll skulle vara utan parkett i vardagsrummet. Men så är det alltså. Jag kom igång ordentligt och har haft syster/moster Petra här i helgen och hon har varit världens bästa hjälp! Vi har tillsammans rivit golvet och fått det mesta utfört till skjulet. Däremellan har vi lyckats hålla ordning i resten av huset, åkt sparkstötting, handlat, lekt, lagat mat och haft det mysigt! Jag är helt trött i hela kroppen av all ansträngning men vill bara göra mera!

Har gjort upp en plan över vad vi ska göra de kommande veckorna. Får se om den håller.. Vi får nog stå i, men då golvet ska torka mellan varven så måste man ju ta lite lugnt också.

  • 2-8.2 Peter hemma. Väggarna till det nya rummet (syrum/sovrum) ska byggas och taket målas. Möblerna bor då i vardagsrummet.
  • 9-15.2 Peter på jobb. Jag fogar/nåtar golvet i det nya rummet. Sen ska möblerna på något sätt flyttas till det nya rummet så att det kan nåtas i vardagsrummet. Men behöver visst någon hit som kan hjälpa bära då..
  • 16.2-22.2 Peter hemma. Nu ska väl nåtningen ha´torkat så vi kan måla taket också i vardagsrummet. (Kan nog kanske göras tidigare, men inte då där finns en massa grejer och inte efter att golvet slipats.. ) Sen ska golvet i det nya rummet slipas och sen täckas in så att sakerna kan flytta dit utan att smutsa ner golvet. För då vi en gång har en slipmaskin hyrd, så slipar vi ju gärna i vardagsrummet också. Och sen då det är klart med slipandet så ska sakerna in i vardagsrummet igen där vi täckt in golvet och golvet i det nya rummet ska betsas.
  • 23-29.2 Peter på jobb. Efter att betsen i det nya rummet har fått torka i lugn och ro så vaxar jag det. Sen får det torka igen.
  • 1.3-7.3 Peter hemma. Nu ska väl golvet i det nya rummet vara färdigt, så alla saker får flytta in dit än en gång. Men innan vi flyttar sakerna dit passar vi kanske på att tapetsera och måla väggarna och försöker få det färdigt med lister och allt. Några sygrejer ska inte ännu in här, eftersom man inte kommer in här sen då vardagsrumsgolvet ska behandlas.. För nu kan vi ta fram det slipade och nåtade vardagsrumsgolvet igen och betsa det.
  • 8.3-14.3 Peter på jobb. Sen ska ännu golvet vaxas. Det gör jag medan Peter är på jobb.
  • 15.3-21.3 Peter hemma. Nu har golvet torkat och om vi inte ännu tapetserat och satt upp lister (inte golvlister såklart) så gör vi det nu. Sen kan vi äntligen flytta upp syrummet från källaren och ordna i vardagsrummet!

Det här är nu bara en planering, så vi får se hur det går.. Jag hoppas verkligen att det fortsätter i samma takt som nu och att vi inte stöter på några stora problem. Det största problemet tror jag är att man måste vänta så länge då det ska torka och sen hur Max ska hållas därifrån.. Men nog tror jag att det kommer att gå bra.

Nu ska den här renoveringsfrun avsluta den här  veckan. Återkommer.

27 januari 2012

Buzzador - Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam

Ja, så har då också jag gått och blivit en Buzzador. Det här är min första kampanj, och jag kommer att lotta ut två stycken förpackningar med Dove Nourishing Oil Care Express Intensivbalsam (50 ml). De övriga åtta som jag får har mina fb-vänner nappat åt sig redan.

image

Lämna en kommentar i det här inlägget så lottar jag ut två stycken bland alla som kommenterat. Jag kommer att få paketet under vecka 6, så efter det får ni post! Om du vinner vill jag att du prövar detta balsam, och skriver några rader till mig vad du tyckt om det!

Så kan det också gå..

Tror ni vi fått något nytt värmesystem idag?

Nå nej.. systemet hade inte kommit till Finland ännu igår.. Så vi väntar ännu.. Orkar inte ens hoppas och tro mera.. Den sista asbesten vi hade i källaren fick vi bort ändå. Så nu behöver inte folk slå huvudet i en låda vi byggt för att täcka in asbeströren..

Tur att vi har ett golv att riva. För att få ut aggressionerna medan man väntar. Jag som bara skulle hålla grundordning i huset. Fixar istället ett totalkaos. (Fast i resten av huset har det faktiskt hållits rätt städat) Inte så smart kanske att vara ensam med två små barn och börja med sånt här liksom. Men barnen går det ingen nöd på. Max hjälper till emellanåt. Tar på sina tofflor och arbetshandskar och kommer med sin verktygsback och pratar finska.

Max leker att vi är gubbar som jobbar. Men då tyckte jag att nog också tanter kan jobba. Så jag fick vara en tant sen.

Max har hällt ut en hel hög med leksaker runt Theo så han är sysselsatt. Men nu börjar jag komma mot vardagsrummet, så Theo får nog flytta till köket nu. Med leksakerna. Det är nog inte många dagar tills han börjar krypa tror jag. Sen blir det livat..

Några renoveringsbilder tänker jag inte bjuda på. Besökarantalet sjönk ganska ordentligt här på bloggen då jag började med sånt.. Sen har jag ju inte hunnit vara lika aktiv och titta in på andra bloggar heller. Men så här kommer det att vara en tid. Så följ med eller kom tillbaka då det är klart.

Visar istället ett par söta barnskor som jag köpte på loppis senast vi var i Stockholm.

IMG_6371IMG_6378IMG_6382

Idag kommer moster/syster Petra hit och det är skönt! Dels att få lite sällskap i kaoset och lite hjälp också kanske.. Om det inte är för kallt imorgon så tycker jag minsann vi kan ta oss ut och åka sparkstötting!

Trevlig helg!

Kram, Lotta

25 januari 2012

Ett kaos utan fokus

Ja, det är vad vi skapat just nu.  Inte ens bilderna blir rätt fokuserade alla gånger..

IMG_8035Ser ni så sött dom håller varandra i handen?

Är det så här vi vill ha det nu? Tydligen. För nu är vi igång. Och nu blir det en veckas evighetslång väntan på att Peter ska komma hem igen så vi kan fortsätta. Jag kan ju försöka inbilla mig att jag ska börja dra bort golv själv, men tror att jag får försöka fokusera på att hålla en grundordning i huset istället. Se till att man diskar och plockar upp leksaker och inte lämnar en massa grejer överallt.

Sen kan jag ju börja fantisera över syrummet också. Hittar en massa idéer och bilder på nätet. Det ska bli så fint så fint och funderar på att måla väggarna turkosa. Eller rosa. Helt annat än resten av huset ska det bli iallafall.

Se så mysigt vi har det..

Ja, när man en gång kommit igång.. Idag rev vi ner vitrinskåpet.

IMG_8056

Här kommer det att komma en vägg så småningom mellan köket och vardagsrummet.

IMG_8058

Här kommer också en vägg med en dörr. Ungefär från muren. Detta ska alltså bli vårt sovrum i framtiden. (Om vi bor kvar här då ännu) Fram till dess ska det vara mitt syrum.

IMG_8061

Vardagsrummet blir alltså en del mindre, men det känns inte alls som att det skulle bli för litet. Vi får omorganisera möblerna lite bara..

IMG_8064

Nu blev det ju lite kallt då vi tog upp väggen till tamburen eftersom vi inte har någon värme där ännu och det varit så kallt ute. Men vi skaffade en skjutdörr idag som ska upp i dörröppningen. Inte den vackraste grejen, men mycket nödvändig. Och så eldar vi.

IMG_8066

Och som ni ser så har jag täckt in sofforna och plockat undan alla grejer i lådor..

IMG_8067

Och imorgon åker Peter på jobb och vi blir kvar med asbestgubbar och systemgubbar. Tur att en syster kommer hit i helgen och dansar zumba med oss. Var vi nu ska få plats att göra det såklart..

Återkommer.

24 januari 2012

Vad tror ni att det hände sen?

Just nu kliar det så fruktansvärt mycket i fingrarna för att sätta igång med renoveringen i vardagsrummet/köket. Jag vill bara packa ner alla prydnadssaker i lådor, skuffa möblerna in i ett hörn och täcka in dom med renoveringsplast (Och sortera bort en del. Blir loppis snart igen..) Sen vill jag ta på mig mina söndrigaste jeans och slitnaste t-skjorta, handskar och skyddsglasögon och riva upp golvet.

Jag vill göra det nu!

Men vi har bestämt att vi inte gör något före vi fått källaren fixad..

Så här skrev jag vid lunchtid idag. Nu ser det ut såhär:

IMG_8052

Gipsskivan med tapeten rev vi bort helt och hållet då vi märkte att det fanns plankor på väggen. Tanken var såklart först att vi skulle måla väggen, men nu tycker vi att det faktiskt är riktigt fint såhär! Taket ska ju målas vitt och trägolvet tas fram, slipas och oljas (eller behandlas på något annat sätt, dock inte lackas). Breda lister vid golv och runt dörren. Det blir bra det här.

Och några renoveringskläder fick jag aldrig på mig. Kjol och strumpisar gick bra.. Stod ändå mest och fångade bitar av gipsskiva som flög i luften. Och inte hann jag plocka ner några saker i lådor heller eller täcka in några möbler. Det gick alltså precis så som det brukar gå då vi sätter igång med renoveringar..

Golvet har vi ändå inte gett oss på ännu. Så det kliar nog fortfarande i fingrarna, men den värsta ivern är släckt. Ångrar mig inte en sekund att vi öppnade upp här. Nu ser man ju dessutom den fina trappan från vardagsrummet! Det känns mycket luftigare!

Och idag har vi fått veta att systemet kommer att bytas ut på torsdag till fredag. Håll tummarna!

Tropical coconut oil

Min vän, f.d. klasskompis, nuvarande arbetskompis, Marthakompis och mest ekologiskt medvetna kompis tipsade mig om denna produkt. Då vi var i Åbo, passade jag på att ta en sväng via Ruohonjuuri och skaffade mig en burk av denna användbara kokosolja.

IMG_7686

Så här skriver Ruohonjuuri på sin hemsida om produkten:

Kookos kasvosi kaunistaa

Tropicai-neitsytkookosöljy on laadultaan huippuluokkaa. Se on tuotettu erityisen hellävaraisesti ja huolella alhaisessa lämpötilassa, hitaasti puristaen, kuten ensiluokkaista neitsytöljyä kuuluukin. Tropicai-neitsytkookosöljyä ei ole raffinoitu eikä hajustettu. Sitä myöskään ei ole valkaistu eikä kovetettu. Neitsytkookosöljyä saadaan ainoastaan tuoreesta kookoksen maltosta kylmäpuristamalla. Luonnollinen puhdas neitsytkookosöljy on erittäin hyvin säilyvää. Öljy kiinteytyy alle 25 asteen lämpötilassa.
Kookosöljy on varsinainen terveyspommi! Sen nauttiminen edistää painonhallintaa ja pitää kropan vireänä kilpirauhastoimintaa stimuloivan vaikutuksensa ansiosta. Tämän vuoksi se myös hidastaa elimistön vanhenemista. Kookosöljyn on lisäksi todettu alentavan kolesterolia. Terhakka terveysöljy vaikuttaa antiseptisesti suojaten elimistöä virus- ja bakteeritartunnoilta.
Kookosöljyä deodorantiksi, hiusten hoitoon, ihoöljyksi, hyttysten pistoihin, hiertymiin, liukuvoiteeksi jne... Kookosöljy sopii monipuolisesti käytettäväksi kauneudenhoidossa.

IMG_7689

Jag har nu en par gånger använd oljan som hudkräm. Både till ansiktet och kroppen. Först känns det ju nog lite flottigt, men är man torr så sugs oljan fort upp i huden och man blir mjuk och len som en bebis och doftar som en kokosboll! Det enda negativa med den här produkten är väl just det att den såklart doftar mycket starkt av kokos. Men det är ju inget problem om man tycker om den doften.

IMG_7688

Jag tror inte jag vill använda någon salva med kemikalier mera. T.o.m. de ekologiska produkterna jag brukar använda känns konstgjorda efter att ha testat den här.

Rekommenderar verkligen! Det här är bara en av många märken som finns på marknaden. Denna burk kostade ca 8 €. (340 ml) Och den är fruktansvärt dryg.

Ännu en dag..

Nu har vi varit fyra veckor utan fungerande värmesystem. Blir väl att försöka ringa runt idag igen. Stackars Peter för sköta den delen.. Det är han bra på även om det såklart inte är så roligt..

Vi har iallafall en tid bestämd på torsdag för asbestborttagning. Blev en del kvar då det togs bort i brådskan då vi för 2,5 år sedan installerade systemet. Det ska  bort nu. Kanske vi äntligen får källaren helt färdig..

IMG_7971

Nu blev det ju så att jag bara fokuserade på den där löjliga kurvan igår och glömde resten.. Vi struntar i den och tar en smörgås och är glada att allting är bra med vår 4-åring. Han klarade testerna galant och tog vaccinet med mod! Duktiga unge.

IMG_7974Tulpaner i en mjölkhink som jag fått av mor min. Både tulpanerna och mjölkhinken som är från Paris.

Så fi fortsätter vänta. Och försöker få tiden att gå. Vilket inte är något problem..

Lyssnar på Emelie Sederholm och tänker att den där låten är riktigt bra och är lite bitter på att jag inte kan åka till Svenska Talande Klubben på torsdag och se Melissa Horn..

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

23 januari 2012

Kurvan

Dom där eländiga kurvorna.. Jag VET att man inte borde bry sig. Men då Max kurva mitt i allt gått uppåt (alltså över “normal”kurvan) så undrar man nog lite var felet ligger. Han är världens mest normala unge i storleken. Och det är inte bara för att jag är hans mamma som jag säger det. Jag hade t.o.m. uppfattningen om att han låg mot det smalare hållet. Och så visar dom den där jävla kurvan och “hoppsan, nu behöver ni nog inte tjata på att han ska äta mera”. Försöker “försvara” oss och säga att han nog äter i perioder. Ibland mera, ibland mindre. Och det han äter är ordentlig mat. Väldigt lite sötsaker,och godis vet han knappt vad det är ännu. Och han är fyra år. “Men barn ökar oftast inte i vikt av sötsaker utan av mat”. Jaha, så vi borde börja mata i honom godis då istället för ordentlig ekologisk mat.

Nu var det ju alltså INTE så att hon på något sätt påstod att Max var tjock. Nej, han ligger alltså lite högre på kurvan än vad han gjort tidigare. Men nog en ganska ordentlig antydning att han nog inte behöver öka så mycket i vikt. Och till saken hör att han alltid legat under kurvan. Vi har fått gå på extra rådgivningsbesök för att han inte vuxit “tillräckligt”. Och nu då han ÄNTLIGEN vuxit ordentligt under ett år så är inte det heller bra.

IMG_7789

Och jag tänker på de stakars barnen som är lite rundare. Och på deras föräldrar. Får de då höra att de ligger över kurvan hela tiden och att de borde äta mindre? Fast de egentligen är helt normala. Tänk att den här viktkampen och strävan till att vara så “normal” som möjligt ska börja redan då man föds. Inte undra på att det finns fullt med ätstörningar och barn/unga och vuxna som mår psykiskt dåligt.

Tack också för era tankar och kommentarer i  det förra inlägget.

Det är väl till en flicka..

Jag är absolut av den åsikten att flickor ska få vara flickor och pojkar pojkar och understöder inte på något sätt att barnen på dagis ska kallas “vänner” och “hen”. 

Men jag tycker ändå att det är sorgligt att det ska vara så uppdelat från så tidig ålder. Rosa och ljusblått. Jag får “attityd” då de ringer från bokklubbar och frågar om ens barn är flickor eller pojkar. (Bara för att de ska veta om de skall skicka ett prinsessbokpaket eller ett bilbokpaket.) Nej tack, vi läser barnböcker, inte flick- och pojkböcker.

Då det nu var dags för kalas och presenter, så bad jag min syster testa en av de stora leksaksbutikerna i Åbo. Petra nappade på idén med doktorsväskan och då hon kom till kassan så fick hon frågan:

-“Det är väl till en flicka?”

Eftersom jag förberett henne på att hon antagligen skulle få den här frågan så svarade hon (enligt mina anvisningar) med pokerface. “Jo, det är det”. Varpå hon fick ett knallrosa papper med älvor på.

Varför ska det vara så här? Varför kan de inte ha könsneutrala paketpapper åtminstone! Ska man måsta se redan på paketet vilket kön mottagaren har? Och varför har man om man jobbar i en leksaksbutik så förutfattade meningar att en så neutral sak som en doktorsväska skulle vara till en flicka?

Vi försöker iallafall erbjuda lite av varje till barnen. Vi har såväl lego, bilar, kök, dockor, och Max fick ett finfint dockhus av mormor och morfar i födelsedagspresent. Nog händer det ju säkert att dockhuset blir garage ibland, men då har det ändå funnits ett val.

IMG_7927

Den här bilden har väl dykt upp på en del ställen på sista tiden, så inget nytt, men man undrar ju vad det är som hänt på vägen..

legoflicka

Reklamen är från 1981. Mitt födelseår.

Hur resonerar ni?

22 januari 2012

Kalasdax

Så har vi då firat vår 4-åring i dagarna tre. Nästan iallafall. Idag var det kalas för våra vänner och det var riktigt lyckat! (trots att det vid ett skede kändes lite hopplöst då det kom avbokning efter avbokning..)  Men alldeles tillräckligt med gäster var det och då hann vi ju umgås desto mera med alla. Och fina presenter hade dom med sig! (och alla hade så snällt lyssnat på våra önskemål) Max fick flera lok ur Thomas och vännerna serien, modellera, kalsonger, tandborste+tandkräm, pussel, badskum, lego, doktorsväska och en formulabil som man skruvar ihop själv. (hoppas jag inte glömde något nu..) Tack till alla igen!

IMG_7911IMG_7914IMG_7923

Chokladtårta

(en variant av Leila Lindholms “saftig choklad- och hasselnötstårta” från a “piece of cake”)

Tårtan är glutenfri och om man bortser från glasyren så innehåller den inte så jätte mycket kolhydrater. Fördubbla ingredienserna om du vill ha en större tårta.

150 g mandelmjöl

150 g mörk choklad (70%)

1 msk kakao

100 g mjukt smör

0,5 dl strösocker

3 ägg

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Hacka 100 g av chokladen grovt och mixa den. Blanda den med mandelmjölet.
  3. Tillsätt kakao, smör och strösocker och mixa krämigt.
  4. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.
  5. Vispa upp vitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke.
  6. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
  7. Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbar kant. (ca 18 cm i diameter). Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner dem i kakan.

Baka tårtan i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig, men tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan trots  att kakan är färdig.

FROSTING

75g smör

2msk kallt kaffe

1 mask kakao

2 tsk vaniljsocker

3,5 dl florsocker

Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna.

IMG_7924IMG_7860

Och jag fick mina tulpaner!

IMG_7926IMG_7940

Cake pops. Receptet hittar ni här.

IMG_7941IMG_7946IMG_7950IMG_7951IMG_7952

Make a  w i s h

IMG_7954

Nu ska jag fortsätta kvällen med valvaka. Imorgon börjar en ny vecka med bl.a. rådgivning på programmet. Så håller vi också tummarna för att vi skulle få det där förbenade systemet utbytt..

21 januari 2012

Recept på en lyckad kväll

Denna kväll = douze points. D.v.s. väldigt lyckad, les miserables berörde mig till tårar, maten var delikat och maken bäst och barnvaktarna super!

Min status på facebook då vi kommit hem. Kunde ju tolkas lite fel.. hehe.. Menade ju såklart “super”som “extraordinär”.

matblanco

glassjagblomma

Men som sagt. Les Miserables på Åbo svenska teater var nog något av det bästa jag sett på scen. Kändes absolut inte som 3,5 timmar. Verkligen fint! Stående ovationer och jag var nog inte den enda som torkade tårarna efteråt.. Så blir man ju alltid lite nostalgisk då man är på ÅST och kommer ihåg tiden då man själv jobbade där.. det var tider det..

Efteråt gick vi till Kellariravintola och åt blinier. Väldigt gott och fin service. Men salladsbordet före maten fick nog statusen att sjunka en del..Men annars var det bra!

Sen blev det ett glas skumppa på Blanko innan morfar kom och hämtade hem oss till barnen. Som skött sig exemplariskt. Blanco är också lite nostalgiskt eftersom man hängt där endel förr, och Peter har ju jobbat där också i tiderna.

Imorgon ska vi fixa det sista inför kalaset och sen ska Max firas ännu en gång! Idag kom mormor och morfar med ett fint dockhus som redan har hunnit var båt och garage.

Men nu är det nog dags att lägga sig för natten.

Soppan

IMG_7847IMG_7848

Gårdagens middag. En variant av fisksoppan från senaste lantliv. Med grädde i såklart..

Det senaste  dygnet har jag varit den lyckligaste frun! Fått  gå på massage, komma hem till ett städat hus, fått god middag, bastu och sovmorgon! Tack älskling! Du är bäst!

Nu ska det bakas inför kalaset imorgon! Senare dyker snälla mormor och morfar upp och sen ska vi vuxna få lite kvalitetstid med teater och middag på restaurang. Lyx!

Ha en skön lördag!

Kram, Lotta

20 januari 2012

Nervbanemassage

 

Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on vanha, kiinalaista alkuperää oleva ääreishermoston tehokuntoutushoito. Hoito tehdään peukaloilla ja sormenpäillä ihoa kevyesti painellen ja pyörittäen. Koko keho hoidetaan päästä varpaisiin: pää, kädet, jalat ja selkä.

Hoidolla pyritään herättämään kehon oma puolustusmekanismi, vapauttamaan keho kivuista ja kroonisista vaivoista sekä auttamaan kehoa ylläpitämään elintoimintojen luontaista tasapainoa.  Hermoratahieronnassa hoidon vaikutus on hyvin samanlainen kuin esimerkiksi akupunktion tai vyöhyketerapian, sillä hoito tapahtuu hermoratojen, meridiaanien ja niillä olevien akupisteiden myötä.

Hoidon jälkeen saattaa nousta esille kehon piilovaivat ns. vanhat vaivat. Näin käy erityisesti kroonisissa sairauksissa, joissa on tyypillistä runsas kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Oireet ovat kuitenkin aina ohimeneviä ja häviävät hoidon jatkuessa. Kaikille näitä tuntemuksia ei tule tai ne ovat niin lieviä, ettei henkilö niitä edes huomaa. Hermoratahierontaa suositellaankin otettavaksi sarjahoitona. Hoito sopii hyvin tukihoidoksi perinteisen koululääketieteen rinnalle. Rentoutukseen hoito sopii kertahoitona.

Hermoratahieronnasta on saatu hyviä tuloksia mm. lihasjännitykseen, ylä- ja alaraajojen säteilykipuihin/puutumisiin, levottoiin jalkoihin, nivelkipuihin, fibromyalkiaan, reumaattisiin oireisiin, iskiakseen, migreeniin ja astmaan.

Hermoratahieronta ei sovellu raskaana oleville tai heti leikkauks en jälkeen. 

Texten lånad från http://hyvinvointiajailoa.com/

Så kom då äntligen dagen då jag fick åka till min efterlängtade massage som jag fick i julklapp av Peter! Måste nog säga att det var nog säkert det mest avslappnande jag någonsin varit med om. Tror att jag somnade några gånger, och jag var helt sladdrig och yr i flera timmar efteråt. Då jag körde hem så blev jag inte alls irriterad över att det var mycket trafik och “röda vågen” hela vägen hem. Som jag brukar bli ibland.. Känner mig mycket lugnare och mindre stressad nu efter alla strul den sista tiden.

Själva massagen tog alltså nästan två timmar och gick ut på att massören tryckte på olika punkter i kroppen. Började med huvudet, sedan vänstra armen/handen, vänstra benet/foten, sen andra sidan och sedan ryggen och benen igen. Ingen muskelmassage, men ändå kände man sig som pånyttfödd efteråt.

Nervbanemassage är väl egentligen i första hand till för att vårda olika problem och ska då göras vid upprepade tillfällen, men kan också (som för mig) fungera som avslappning och stressborttagning. Vilket det verkligen gjorde. Rekommenderar verkligen att testa denna typ av massage!

Städat

Har återvänt till ett städat hem efter en mycket avslappnande massage. Är sladdrig som en spagetti och yr i bollen. Men det var bra! Mer om det en annan gång. Nu blir det snart fredagsmiddag och barnen ska matas. Trevlig kväll!

IMG_7839IMG_7840IMG_7842

Och jag har köpt de där efterlängtade tulpanerna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...