28 december 2011

Noel eller no el.

Julen var fin och gick fort och hade ju egentligen tänkt göra ett inlägg om den. Men eftersom situationen vi har nu är mera aktuell, så får julinlägget vänta..

IMG_7308

IMG_7310

Vi har nu i skrivandets stund varit utan el i ca 54 timmar efter stormen på annandagen. Strömmen har delvis kommit tillbaka, men eftersom en ledning hamnat under ett träd hos grannen, så kan vi inte använda den el vi har. T.ex. värmestystemet fungerar inte och inte alla uttag. Säkrast är att inte använda elen alls.

IMG_7311

IMG_7315

Vi kom hem den 26.12 och har sen dess bott i mellanvåningen och värmt upp den med brashjärtat. Igår fick vi “fly” till våra vänner för att kunna laga mat. Ett gasolkök inhandlades igår, så vi klarar oss egentligen ganska bra. Något varmvatten har vi inte, så är nu hos moster Petra för att kunna ta en varm dusch och laga mat lite mera okomplicerat.

IMG_7321

IMG_7322

Det är i sådana här stunder som man verkligen uppskattar hur bra och enkelt allt är annars. Fast lite mysigt har det ju nog varit. Imorse t.ex. vaknade jag av att det sprakade i brasan.

IMG_7330IMG_7334IMG_7337

Så, vi väntar och myser vidare..

Kram, Lotta

22 december 2011

Årets julkort

Sen vi fick barn så har det varit lätt med julkorten. Som så många andra så skickar vi julkort med våra barn till våra vänner. Frågan är nu sen om alla verkligen vill ha alla de där bilderna med glansbildssöta och snälla barn.. Speciellt människor som inte har egna barn.. Men det är så enkelt. Dessutom är det ju roligt att se hur andras barn också blivit stora!

julkortIMG_6605

Årets julkort blev i en väldigt otraditionell färg. Bara för att jag inte hade någon annan kartong hemma.. (trodde jag.. då korten var klara så hittade jag en hel bunt med bruna kartongkort som jag kanske hellre använt..)

Och varje år lovar jag mig själv att vara ute i bättre tid nästa år och inte stå där på posten och klistra frimärken i panik för att kasta in i det röda stora kuvertet...

Snart ska jag iväg och hämta hem Peter och sen ska vi hämta moster Maria från flyget! Sen är det nästan jul! Fast egentligen är ju redan allting så bra bara vi alla är samlade! Lite vitt är det på marken ännu.. Håller tummarna..

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

21 december 2011

Snö?

Ja. Det har varit minusgrader. (okej – minusgrad) hela dagen och då vi vaknade i morse hade det snöat! Det fortsatte lite på morgonen och lite snö ligger ännu kvar. Solen har också tittat fram idag och det har varit riktigt skönt!

IMG_6768IMG_6771IMG_6773IMG_6775

Tyvärr är jag så pessimistisk så jag genast kollade väderleksrapporten och de lovar plusgrader till julafton.. Men lite julstämning hann man få!

Igår var vi på en trevlig julfest på jobbet, träffade Mia och syster Petra, handlade de sista julklapparna och gick lite på loppis.

Syster Petra är nu på väg hit, imorgon kommer Peter hem och vi hämtar syster Maria från flyget! Sen är vi nästan alla samlade och på fredag åker vi till Ekenäs där vi ska fira jul i år!

Ha en skön kväll!

Kram, Lotta

20 december 2011

Packa paket

I förrgår kväll hade jag en riktigt mysig stund för mig själv. Jag packade julklappar. Inte alla, har några kvar ännu, men här var de flesta iallafall!

IMG_6677IMG_6688IMG_6690IMG_6692

Fastnade t.o.m. själv nästan på bild.. Så här kan man också fördriva en söndagskväll!

Igår var en sån där regnig dag då vi till sist nästan började klättra på väggarna.. Det blir så ibland. Idag har vi lite mera program, för vi ska in till Åbo och gå på julfest på jobbet. De sista julklapparna ska också fixas. Jag ska använda upp ett presentkort och hoppas att hinna gå lite på loppis också.

Dagar som igår borde jag se till att utnyttja parkverksamheten.. Men det blivit lite dåligt med den varan den senaste månaden.. Senast Max var där var då vi kommit hem från resan, och det är snart en månad sen.. Det har ju varit så ruggigt väder så det känns lite onödigt att föra honom dit för att han ska vara där ute i regnet i en och en halv timme. För  tiden barnen får vara där är kortare då det regnar.. Annars är det öppet från 9-12.30. Funderar lite på att kanske säga upp platsen.. Det har ju också varit rätt jobbigt att lämna Max där några gånger. Men samtidigt så är det ju bra att ha en plats att föra honom till då det verkligen behövs. Det kostar ju trots allt bara 15€ i månaden.. Och skulle det bara komma lite snö så tror jag att han gärna stannar där och åker pulka!

På tal om dagvård. Det har varit en del diskussion om den saken i bloggvärlden på sistone.. Om när man ska/borde sätta barnet på dagis/i dagvård. Jag började jobba då Max just skulle fylla ett år. Peter var hemma med honom tills han var ca 1 år och 2 månader. Idag känns det som att han var alldeles för liten. Men rent ekonomiskt så hade det inte riktigt gått ihop då.

Nu är läget annorlunda. För det första har vi en del sparade pengar. För det andra är det två barn. Två barnbidrag. För Max får jag inte så stort hemvårdsstöd som vårdledig. Summan för Theo är inte så hemskt stor den heller. (den vanliga..) Men det som iallafall är annorlunda nu, är att vår kommun nu hör till de som får kommuntillägg om man är hemma med barnen. Och sist och slutligen så blir inte summan så mycket mindre än vad jag får nu som föräldraledig. Och vi kan leva sparsamt. Räkningarna måste ju betalas, det kommer man inte ifrån. Men man kan ju undvika att skaffa nya.. Alltså köpa en massa grejer..

Och jag föredrar nog att få vara hemma med barnen fram emot att få köpa fina saker. Barnen är små nu. De blir aldrig små igen. Åtminstone kommer jag nog att vara hemma till slutet av nästa sommar. Tvivlar på att jag kommer att vara hemma tills Theo blir tre år, men man vet aldrig..

Ha en bra dag nu! Snart är det jul!

Kram, Lotta

18 december 2011

Fjärde advent!

Det närmar sig! Om en vecka är det redan juldagen. En av de skönaste dagarna på året. All stress inför julaftonen är borta. Det man inte hann med, får man vänta med till nästa år. Familjen är samlad. Man bekantar sig med sina julklappar. Läser kanske en bra bok. Värmer upp julmaten en gång till. Lyssnar på julmusik och umgås och njuter!

IMG_6671

Idag har vi också umgåtts hemma hos en  vän jag inte träffat på länge. Tack Laura, det var trevligt att träffas efter så länge! Synd att Theo inte var på sitt bästa humör..

Och så lite juligt i köket:

IMG_6627IMG_6620

Julkorten börjar droppa in. Tror det blir en del småtomtar i år..

IMG_6628

Denna  söta tygkorg fick jag av min mamma förra året. Nu har vi mandariner i den.

Ikväll ska jag packa julklappar och lyssna på julmusik! Michael Bublés julskiva är en av favoriterna just nu!

Ta det passligt lugnt nu dagarna inför jul och stressa inte för mycket. Det blir nog jul ändå!

Kram, Lotta

17 december 2011

Pepparkakshuset

Tvivlade lite ett tag på om det skulle bli något pepparkakshus i år eller inte.. Men det blev det! Mycket franska pastiller och glasyr och lite silverpärlor så blev det så fint så! Det här är nu tredje året vi lagar ett Muminhus. Lite tradition börjar det bli..

IMG_6609   IMG_6611 IMG_6612

Idag har det varit en sån där ganska skön lördag. Okej, den började ganska tidigt och Max var lite avig och gnällig. Trött också. Han sa att han var “så trött så trött” så han orkade inte äta. Jag orkade inte gnälla så jag sa att han väl får gå och lägga sig då. Och det gjorde han! I egen säng och jag tror faktiskt att han somnade en stund. Jag hade ställt in mig på att han skulle smyga upp på sitt rum och leka, men tji fick jag!

Vi kom t.o.m. ut en stund innan det började regna och fick lite uppstädat på gården.. När vi kom in började jag städa i mina alldeles för många pryllådor. Har ni såna? Lådor, askar, burkar där ni samlar en massa små grejer som man för stunden inte vet vart man ska sätta.. Min ena låda hade förökat sig till fyra, så det var verkligen dags att göra något åt saken.. Svämmade över gjorde den dessutom.

Jag sorterade grejerna i flera högar (smycken och sånt, pysselmaterial, skruvar och sånt, skräp.. Max var ju såklart väldigt intresserad av mina högar så blev lite på hälft där.. Men skönt att ha det gjort! Och hoppas jag får det gjort lite oftare..

Nu har jag fått mina nybadade ungar i säng! Och det är helt otroligt, för två veckor sen gallskrek Theo då man la honom i sin säng. Nu somnar han nästan bums. Lite gnäll var det idag, för han envisas med att vända sig på mage hela tiden.. Men nu är det tyst och lugnt! Det var nog verkligen rätt beslut att flytta honom till Max rum. Han vaknar nu en till två gånger/natt. Ska försöka anstränga mig lite så småningom och inte mata genast han vaknar.. Kanske sen då vi börjar ge kvällsgröt.. Och stora pojken äter redan två gånger om dagen! Morot, potatis och broccoli hittills.

Ha en skön lördagskväll! Imorgon ska vi träffa Theos gudmor och en annan vän som jag inte sett på länge!

Kram, Lotta

15 december 2011

Vattenbrist

Nog är man ju så beroende av vatten alltså.. Idag har de hållit på och grävt utanför vårt hus och gjort något rörarbete. Eller inte vet jag vad de gjort egentligen. För ingen har meddelat något till oss. Inte ens att vi  skulle vara utan vatten i flera timmar.. Och med två barn i huset så är det ju lite knepigt.. Speciellt då:

  • man ska byta blöja
  • man ska tvätta en potta (och märker att vattnet är avstängt först då man torkat barnet efter att han har gjort ett stort lass i pottan..)
  • man ska spola
  • man ska diska efter maten
  • man ska torka upp en bebis inkladdad i morotspurè (som verkligen smakade idag!)
  • Max plötsligt MÅSTE få vatten! (Fast han annars mest dricker mjölk)
  • man ska borsta tänderna..

Då klockan började närma sig läggdags för barnen så var jag tvungen att gå dit ner till gubbarna och fråga när vi kan tänkas få vatten.. ena gubben ropade ner i hålet till den andra gubben och de var överens om att det skulle ta ungefär en timme.. Det tog ca en halv timme. Max fick tänderna borstade. Vi fick tvätta händerna!

Disken står fortfarande.

Men på allvar så tycker jag verkligen att de borde meddela sånt här så att man skulle hinna utrusta sig med några hinkar vatten..

Och så är det ju så tragiskt att man är så beroende av vatten, och spolar ner drickbart vatten i toaletten då det finns så mycket människor i världen som inget rent vatten har..

För övrigt så åkte Peter på jobb idag igen. Den här gången gjorde vi så att han tog bilen till Piispanristi och vi åkte buss dit senare och hämtade den. På så sätt så slipper vi alla stiga upp så tidigt.. Samtidigt postade vi julkorten och lånade några böcker på biblioteket.

Och Theo sov bättre än på länge i natt! Han somnade visserligen först ca kl.22.30, men vaknade sen också först 4.30. Åt en stund och somnade om och vaknade först ca 8.15. Håller tummarna att det håller i sig nu! Jag har varit så mycket piggare idag! Det var väl så utmattande för honom att tova med Marthorna igår.. Jag fick en julklapp påbörjad, men eftersom mottagaren kan tänkas läsa här så avslöjar jag det inte ännu..

IMG_6441IMG_6444

Här kommer annars dörren till tamburen att komma. Vi trodde att dörröppningen var i mitten av väggen, men det visade sig (efter att vi slagit in långa spikar från andra sidan för att kontrollera saken) att den är ganska långt till höger. Och det är mycket bättre, för då kan man ju utnyttja väggutrymmet bättre..  Hyllan skruvades bort då vi testade det, så så här ser det tyvärr inte ut mera.. Kanske jag skruvar den tillbaka ännu innan vi sågar upp väggen..

Nu ska jag ta en avkopplande stund framför tv:n innan jag själv ska gå och lägga mig. (annars håller jag väl på och babblar här för mig själv hela natten..)

Kram, Lotta

En bloggpost som innehåller nötkräm

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp. Gör det!

14 december 2011

Den ultimata juldoften

Julen för mig (och säkert för många andra också) handlar mycket om dofter. Hyacintdoft är en av de viktigaste för mig. Gran, glögg och pepparkakor hör också julen till såklart. En par hyacinter införskaffades på Ikea igår och de fick plats i var sin lejonskål och blev dekorerade med lite lav, en julgransdekoration och en liten nyckel.

IMG_6590IMG_6593

Så är det bara att vänta på att de ska börja blomma och dofta!

Snart ska jag iväg på Marthaträff. Det var inte igår som jag trodde.. Man tappar ju lite bort de här dagarna då man “bara” är hemma hela tiden.. Har en plan på vad jag ska tova, men det blir en julklapp så kan inte avslöja det här ännu..

En liten dos av julstress kom också över mig just då jag försökte få alla julkorten skrivna.. Förstår inte varför jag alltid lämnar det till sista stund.. Men det är ju “först” imorgon som de ska postas..

Peter har idag förberett en del av julmaten som vi ska ha med oss till Ekenäs, och så försöker vi undvika att stiga på alla grejer som ligger längs med golven just nu p.g.a dörrbytet. Och så har vi ju tänkt rådda till det ännu mera med alla renoveringar.. Men det blir ändå först till efter nyår eftersom vi nog inte hinner göra någonting under julveckan (och vill nog inte det heller..)

Ha en skön kväll!

Kram, Lotta

13 december 2011

Luciadagen

Hoppas ni alla har/har haft en fin luciadag! Här blev det inte något lussande desto mera, förutom att Theo väckte upp huset kl.5.30 och Max provade luciakronan i förbifarten. (Därav den suddiga bilden..)

IMG_6578

Igår fick vi dörren på plats och idag har vi varit och handlat plankor att sätta runt dörren. Blev jätte fint! Visar bättre bild sen då det är klart, men här ska ni få se en vacker renoveringsbild..

IMG_6556

Stackars mattan.. men tur att den är av plast.. Riktigt bra blev det och tamburen såg så stor ut då den var tömd på grejer! Man får väl försöka att inte ha så mycket grejer där.. Men hur lätt är det..

Idag var vi och handlade plankor som kommer runt dörröppningen och så tog vi en tur till Ikea också.. Snabbt går det ju aldrig där, och inte skulle vi ju köpa något heller.. Men nog kom vi ändå hem med lite smått. Men mest förnödenheter som lampor och batterier.

Så har vi också börjat ta upp lite av parketten i vardagsrummet. Och där finns trägolv under! (som i köket och tamburen) Lite av panelen i taket tog vi också bort, men där fanns tyvärr inte pärlspont som i köket.. Synd.. men det betyder ju nog betydligt mindre jobb. Då blir det väl bara att måla taket vitt. Vi har nämligen planerat att bygga en  vägg till köket (därför vågade vi testa ta upp här, för det blir ändå täckt av väggen) och slå upp en vägg i vardagsrummet för att få ett sovrum till i nedervåningen. Från tamburen har det förut funnits en dörr till vardagsrummet, så den kommer vi att ta upp igen. Inget bråttom ännu, så länge barnen springer på nätterna, men bra att ha gjort sen då det behövs. Mitt syrum kommer att flytta upp så länge, och så kan rummet också användas som gästrum om det behövs. Får se när vi kommer igång med det här projektet!

IMG_6550

Så blev det en till renoveringsbild.. Det känns som länge sen vi har renoverat något ordentligt, så kliar riktigt i fingrarna att börja riva och bygga. (Det som däremot inte lockar är att det blir så fruktansvärt råddigt alltid i hela huset då man renoverar..)

Och så finns det säkert många som tycker att vi är galna som river bort en ok parkett, men vi vill hellre ha trägolv. Kom hit och hämta parketten bara om nån vill.. Golvet kommer vi faktiskt inte att måla utan slipa och vaxa eller olja med vitt pigment. Kanske lägga någon slags nåtning i springorna.. Så det blir så här. Superfint! Nu är golvet grågrönt..

Andra renoveringsdrömmar/planer vi har är att lägga in en murad vedspis i köket. Där har funnits en innan vi flyttade hit. Väldigt synd att den tagits bort, men jag inbillar mig att den var ful.. Vill ha en vitmurad. Som den där i senaste Maalaisunelma..

Ikväll ska jag på Marthaträff. Det är tovning på programmet. Theo får följa med den här gången. Lättast så, annars kan inte Peter fortsätta så mycket med våra projekt här hemma..

Ha en bra fortsättning på dagen!

Kram, Lotta

11 december 2011

Tredje advent

Idag har vi tänt det tredje ljuset i adventsstaken! Kan inte förstå att det är nu redan.. det var ju just augusti..

IMG_6540IMG_6539

På fredagen åkte vi  och köpte en dörr som kommer redan imorgon. Vi har alltså väntat helt i onödan på den förra.. Men det kommer nog att bli riktigt bra! Blev en vit med fönster. Dörren kommer alltså mellan glasverandan och hallen. Och orsaken till att vi byter dörr här är alltså den att dörren som är där nu inte är isolerad nästan alls och det drar iskallt på  vintern och blir iskallt i hallen. Vi hoppas också på att få den installerad redan imorgon.

image

Vi flyttade Theo till Max rum på fredagen och nu har han sovit där två nätter. Och det har gått mycket bättre! Han har “bara” ätit två gånger båda nätterna! Så råkade jag in på en sida som diskuterade feng shui i barnrum, och läste att man inte ska ha något ovanför barnets säng, för att det undermedvetet kan kännas hotfullt då barnet sover. Och då kom jag på att vi satte upp en hylla ovanför Theos säng ungefär  då han var tre månader. Och det var ungefär då han började sova dåligt.. Intressant det där.. Nu har vi bara en mobil i fotändan och funderar på att ta bort den också..

Regn och rusk och slask har det varit hela helgen, vilket betyder att jag inte tagit ett enda foto fast jag träffat en massa trevliga människor på flera fina ställen! Vi vågade oss till Pargas på julmarknad igår och där träffade vi bl.a. Kamomilla. Blev inget annat köpt än paraplyer från Tiimari, då vi glömt våra hemma och det regnade.. Även om jag såg mycket fint som jag gärna köpt..

På kvällen var det dags för den traditionella julmiddagen med mina gamla vänner. Fjärde gången vi träffas  så här före jul, och det är alltid lika trevligt! Men det här var nog ändå den trevligaste julmiddagen hittills med god mat, roligt sällskap och intressanta diskussioner!

Idag har jag varit lite trött efter gårdagen, men blev upplivad då tre av mina gamla klasskamrater kom till oss på julträff. En massa gott proppade man i sig, och trevligt hade vi! (som vanligt!) Nuförtiden är det sällan bara vi som träffas, då nästan alltid män och barn också är med. Och barnen är fem stycken vid det här laget. (Eller sju egentligen men två av dom är så gamla att de sällan är med) Det är roligt att vi håller ihop fortfarande fast umgänget ändrat form sen vi lärde känna varandra.

Nu ska det bli skönt att avsluta den här veckan med en varm och avkopplande bastu!

Kram, Lotta

09 december 2011

Se det snöar!

Och nu är det faktiskt på riktigt! Lite slask har det kommit några dagar, men idag kommer här den första riktiga snön. Får se hur länge det varar..

IMG_6522

I morse var det Theos 5-månaders rådgivning. Tillväxten har inte varit så jättestor, men helt ok ändå för en bebis som bara ammas. (Fast jag nog vet att det finns bebisar som bara ammas som ändå är mycket större..) Men såna här är nu våra pojkar. Max var också ganska liten av sig.

I natt har Theo ätit fem gånger.. börjar ta på krafterna. På rådgivningen gav de rådet att han kanske kunde flytta till eget rum. Eller till Max rum skulle det ju bli.. Då kanske jag inte skulle vakna genast och mata och han skulle kanske också sova mera ostört. Läggningen på kvällarna skulle ju nog också gå mycket lättare speciellt de veckor som Peter är på jobb, eftersom Max vill att man sitter utanför hans rum tills han somnar.. Vi ska se om vi får det gjort idag.. Och om det hjälper..

Igår fick Theo potatis för andra gången och det gick redan mycket bättre. 1/3 potatis gick ner utan desto större problem. Vi fortsätter så!

Nu ska vi iväg och se om vi hittar en dörr till glasverandan. Alltså mellan hallen och glasverandan. För den som finns där nu är jätte otät. Vi beställde egentligen en från en butik för länge sen, men vi har varit där och frågat många gånger och bett dem ringa, men inte fått något svar. Så vi skippar den dörren nu.. Och hoppas att den inte kommer sen mitt i allt då vi har en annan.. Vi har alltså inte officiellt beställt den och inte betalat den såklart. Senast vi var där så verkade det som om butiken höll på att stänga, så kanske de inte finns kvar mera heller..

Ha en skön helg!

Kram, Lotta

08 december 2011

Saker man kanske gör då man inte fått sova tillräckligt

 

  • Borstar tänderna med barntandkräm för att man inte orkar gå ner i källaren där den vuxna tandkrämen finns
  • Äter smörgås till lunch för att man inte orkar göra mat (fast man egentligen vill ha mat och inte smörgås..)
  • Går omkring i opar strumpor hela dagen eftersom de var de som låg där på det kalla golvet då man steg upp
  • Glömmer bort att sätta fast säkerhetsbältet på bilstolen och åker iväg och märker det först då man kommit hem. Och får dåligt samvete, för sånt får man inte glömma.
  • Lämnar efter sig en massa saker för att man inte orkar plocka upp dom. Glömmer bort eller märker inte att dom finns där, och snubblar över dom.
  • Glömmer bort att knäppa amnings bh:n efter avslutad amning. Märker det då man är i butiken.

Bara några exempel.. Behöver jag säga att jag är glad över att Peter kommer hem idag? Han har lovat ta åtminstone en natt. Vet ju redan nu att jag inte kommer att kunna sova ändå, men man kan ju försöka..

IMG_6503

Theo ser lite snopen ut över att han väckt hela huset.. I morse vaknade vi kl.6.00. Då kan man inte göra så mycket annat än knäppa på något barnprogram på tv:n. En av Max favoriter just nu är The Snowman.  En ganska mysig vinter/jul film!

IMG_6508

Igår introducerade jag potatis till Theo. På riktigt alltså. (Tänkte nu ändå ge puré tills han vänjer sig vid smakerna, och börja med plockmat sen då han vant sig och lärt sig sitta ordentligt.) Inga glada miner.. Men ska fortsätta med det nu några dagar så han vänjer sig vid smaken. Imorgon ska vi till rådgivningen så får se om de kan komma med några smarta råd. Gällande ätande och sovande och sånt..

Och så ska jag också berätta att pepparkakshuset i förra inlägget alltså inte bor hos oss, utan våra gäster tog det med sig hem. Men kan ta bild på det om jag besöker dom så länge det finns kvar! Vi har som “tradition” att laga ett Muminhus som pepparkakshus

Ha en bra torsdag!

Kram, Lotta

07 december 2011

Baka baka liten kaka

Vem ska kakan smaka?

Igår, på Finlands självständighetsdag hade vi besök av Theos gudmor och T. Pepparkaksbakning på programmet! Tanken var att jag skulle få delarna till det traditionella Muminhuset lagade, men det gick inte så bra.. Nytt försök då Peter kommit hem.T fick iallafall sitt färdiga pepparkakshus fint dekorerat! Och Max tyckte om degen och dekorationerna såklart.. En riktigt trevlig eftermiddag hade vi trots att vissa pepparkakor blev lite väl mörka..

IMG_6449

IMG_6451

 

 

 

 

 

 

 

IMG_6450IMG_6458IMG_6460IMG_6464IMG_6456

Vi har haft en jobbig natt.. Först ville Theo inte alls somna. Och när han vaknade första gången ville han inte alls somna om. Och då han just somnat så vaknade Max och hade växtvärk. Så Theo vaknade igen av hans gnäll. Och så kunde jag inte somna.. Sen märkte jag att det är fullmåne. Vi är mångalna i det här huset..

Och så var det en morgon med väckning idag dessutom då det är klubbdag. Hade helst struntat i det (eftersom alla då sov så gott)men tänkte att det är nu bara en gång i veckan.. Sen tog det evighetslänge för Max att äta sin gröt och sen ville han inte alls gå till klubben.. Så hade det ju varit kallt på natten så jag måste skrapa bilrutorna. Vi kom ändå bra och i tid till klubben och hem igen. Theo somnade såklart i bilen och sover ännu i vagnen. Jag försökte vila. Men får ingen ro.. Imorgon kommer Peter hem igen. Skönt.

En väldigt vacker morgon var det iallafall! Synd att jag inte hade kameran med mig..

Kram, Lotta

06 december 2011

Natursnutten på självständighetsdagen

Idag firar vi Finlands självständighetsdag! Men jag tänker inte skriva något desto mera om det.. (fast man kanske borde)

Istället vill jag gratulera Kakkakaffe som fick årets bloggpris igår, och Malin som fick priset för årets mest välskrivna blogg. Båda bloggar som jag följer med. De andra som fick pris var nya för mig, och tittade in på dom, men tror nog att jag inte börjar följa med dom ändå..

Idag ska vi fira självständighetsdag med att städa (det är ju tisdag och numera städar vi på tisdagar) och snart får vi besök av Theos gudmor (med eventuella medföljare) och planen är iallafall att vi ska baka pepparkakor. Och delarna till årets pepparkakshus.

Och så till någonting HELT annat.

Theo har inte varit så jätte förtjust i att använda napp/tutt, men passade ändå på att beställa en “natursnutt” från Ekokul då jag ändå beställde därifrån.. För att testa. Den fungerar också bra att tugga på då det kliar i tänderna kan jag konstatera efter att ha gett den till honom. Nu beställde jag visserligen en i storlek 6-12 månader, men den går nog riktigt bra redan. Jag hoppas att den här kommer att hjälpa oss lite då vi försöker sluta med nattätandet..

IMG_6370

Så här skriver de på Ekokuls sida:

Natursutten i fjärilsform är den helt naturliga nappen. Gjord av 100 procent oblekt naturgummi och stöpt i en enda form, utan lösa delar. Det innebär att det inte finns några hålrum eller skarvar där smuts kan fastna. Nappen har testats på alla upptänkliga vis och resultaten visar att den är extremt stark.
Enligt uppgift från framstående experttestare smakar den också mycket gott, på ett helt annat sätt än vanliga plastnappar.
Nappen lämnar heller inga märken efter sig i barnets ansikte som vanliga nappar kan göra. Ventilationshål förhindrar fastsugning och hjälper till att förhindra hudirritation.
Den anatomiska natursutten finns i tre storlekar; 0-6 mån, 6-12 mån och från 12 mån och uppåt.
Om du köper NATURSUTTEN napp undviker du onödiga färgämnen, cancerframkallande ämnen, hormonstörande ämnen, kemiska mjukgörare, parabener, PVC och ftalater.
NATURSUTTEN sägs vara Danmarks mest grundligt testade napp. Natursutten nappar uppfyller alla krav i enlighet med EN1400. Anvisningar för användning finns i förpackningen. Tillverkad av naturlatex gummi.

image

bild: Ekokul

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...